Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Gewasbescherming + Branchenieuws

Vrijstelling voor opkweek prei om knelpunt trips aan te pakken

19-06-2017

De staatssecretaris van Economische Zaken heeft de door Plantum, op verzoek van de Gewasgroep Prei, aangevraagde vrijstelling voor Benevia voor bestrijding van trips in opkweek prei toegekend. De vrijstelling is van kracht vanaf 17 juni 2017 en is geldig tot 28 augustus 2017.

Het middel mag maximaal tweemaal worden toegepast, in een dosering van maximaal 0,75 l/ha. Lees de publicatie in de Staatscourant voor de overige toepassingsvoorwaarden, zoals driftbeperkende maatregelen.

Gecontroleerde Distributie
Benevia is een nog niet regulier toegelaten middel van DuPont de Nemours, met als werkzame stof cyantraniliprole. Omdat het middel nog niet regulier is toegelaten, wil DuPont ander gebruik dan nu is vrijgesteld absoluut voorkomen. Het middel is daarom uitsluitend verkrijgbaar via Gecontroleerde Distributie. Preiplantenkwekers kunnen het middel bestellen bij hun gewasbeschermingsmiddelenleverancier (distributeur). Deze checkt voor het uitleveren van het middel via Plantum of de plantenkweker inderdaad het opgegeven areaal preiplantenopkweek heeft en het middel dus mag gebruiken. Zowel preiplantenkwekers, distributeurs als Plantum tekenen zo voor het juiste gebruik.

Voldoende middelen
Tabakstrips in de opkweek van prei is al een aantal  jaar een erkend landbouwkundig knelpunt. Terwijl het juist belangrijk is in het plantaardig uitgangsmateriaal de trips goed te kunnen bestrijden om schone planten af te leveren, zijn er in de opkweek minder middelen toegelaten dan in de productieteelt van prei. Ook ontbreekt een goed systemisch middel dat de in de preischacht verborgen levende trips goed kan bereiken, zoals in het verleden Mesurol. Vorig jaar heeft Plantum als tijdelijke oplossing vrijstelling verkregen voor Minecto One (een middel van Syngenta, eveneens op basis van cyantraniliprole), dit jaar dus voor Benevia. Voor beide middelen wordt gewerkt aan de reguliere toelating. 


Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

Disclaimer RSS

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599