Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

Plantum-leden scoren in Hillenraad 100

06-11-2017

Ondanks nieuwe berekeningswijzen door de Hillenraad staan er weer veel Plantum-leden hoog in de lijst van meest toonaangevende bedrijven in de tuinbouwsector. Rijk Zwaan is geklommen naar de eerste plaats in de buitencategorie (meer dan 1.000 werknemers in Nederland of meer dan 500 miljoen euro omzet). Daarmee liet Rijk Zwaan de handelsbedrijven Dutch Flower Group, Greenyard, Total Produce en The Greenery achter zich.

In de reguliere Hillenraad 100 staan zes Plantum-leden in de top 10 met Enza Zaden als hoogste op plaats 2, Anthura (5), Beekenkamp (6), Bayer Crop Science Vegetable Seeds (7), Dümmen Organge (9) en Florensis (10).

Opvallend is de opkomst van productiebedrijven in de lijst. Koppert Biological Systems, bekend van roofmijten en vele andere biologische oplossingen voor ziekten en plagen, was hier de trotse winnaar. Ook op mooie plaatsen in de lijst staan Monsanto, Vreugdenhil-Klugt, HilverdaKooij, Sion, Syngenta, Royal van Zanten, Schoneveld, Gipmans en Beekers Berries. Deze lijst maakt ook duidelijk dat het vooral over glastuinbouwketens gaat. De veredelaars van voornamelijk vollegrondsgroenten zijn niet beoordeeld.

De Hillenraad had ook prijzen voor duurzaamheid (Ter Laak), het beste familiebedrijf (Heemskerk) en een prijs voor challenging concept (Hortikey). Vooral dat laatste zal in 2018 veel aandacht krijgen wanneer jong ondernemerschap voorop staat; in 2019 zal er weer een regulier Hortigala zijn.

Plantum feliciteert deze leden met het feit dat ze niet alleen voor hun omzet en EBITDA, maar ook op het gebied van strategie en positie in de (deel)sector, door externen als excellent worden beoordeeld. 

Lees meer over:
Nationaal

Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599