Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Onderzoek + Branchenieuws

Bijeenkomst ‘Onderzoek, wat heb ik eraan’ goed bezocht

04-12-2017

Op donderdag 2 november jl. organiseerden Plantum en Better Plants for New Demands, het onderzoeksprogramma onder TKI Tuinbouw & Uitgangsmaterialen op het gebied van plantenveredeling, een bijeenkomst gericht op het midden- en kleinbedrijf (MKB) in de sector plantaardig uitgangsmateriaal. Doel van de bijeenkomst was om het MKB meer te betrekken bij het onderzoek in de topsector. De bijeenkomst was met zo’n 60 deelnemers goed bezocht.

Het programma was zo opgezet dat er veel ruimte was om te luisteren naar de wensen en behoeften van MKB’ers. De bijeenkomst werd na een inlooplunch geopend met een enthousiaste presentatie door Ernst van den Ende, directeur van de Plant Sciences Group van Wageningen University & Research, over nieuwe ontwikkelingen in de plantenwetenschappen. Aansluitend gaf Irene de Lange, adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een overzicht van de steun die de overheid kan geven aan ondernemers die willen samenwerken met kennisinstellingen.

Vervolgens was het woord aan drie ondernemers uit de sector, Arie Blom (Kolster BV), Aike Post (Deliflor) en Guus Heselmans (C. Meijer BV). Zij werden door Thijs Simons (Plantum) aan de tand gevoeld over hun ervaringen met het samenwerken met kennisinstellingen. Eén van de conclusies uit dat gesprek was dat de waarde van gezamenlijke onderzoeksprojecten soms niet eens per sé zit in de resultaten van het betreffende project, maar meer nog in de samenwerking zelf, die vaak allerlei onverwachte spin-off oplevert.

Na deze plenaire onderdelen gingen de ondernemers in kleine groepjes met elkaar en met aanwezige experts in gesprek over vragen als ‘wat kan ik met kennis van het DNA in de veredeling’ en ‘hoe vind ik een geschikte samenwerkingspartner’. Deze gesprekken werden geleid door moderatoren. Bijzonder in deze gespreksronden was dat ondernemers elkaar inspireerden door ervaringen uit te wisselen. De dag werd afgesloten met een kennismarkt en een netwerkborrel. De kennismarkt bestond uit een aantal statafels waar enkele relevante serviceproviders en andere organisaties zichzelf konden presenteren. De netwerkborrel werd intensief benut voor het leggen van contacten en het maken van vervolgafspraken.

Als u de bijeenkomst heeft gemist maar wel op de hoogte wil worden gehouden van wat er aan informatie wordt gedeeld naar aanleiding van deze bijeenkomst, kunt u dat melden bij Thijs Simons.

Lees meer over:
Sierteelt Onderzoek T&U

Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599