Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Gewasbescherming + Branchenieuws

Vrijstelling Asulam 2018

06-02-2018

Op aanvraag van onder meer Plantum heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opnieuw een vrijstelling afgegeven voor het gebruik van Agrichem Asulam 2 voor de bestrijding van onkruiden in:

  • bloemenzaadteelt;
  • gezaaide zomerbloemen;
  • spinazieproductieteelt;
  • spinaziezaadteelt;
  • hyacint;
  • tulp;
  • lelie.

Het betreft een 120-dagen-vrijstelling op grond van artikel 38 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Deze vrijstelling is al enkele jaren achtereen afgegeven, ter overbrugging naar een reguliere toelating waaraan gewerkt wordt. Daarvoor moet echter eerst de werkzame stof asulam opnieuw Europees goedgekeurd worden: een proces dat (vele) jaren in beslag neemt.

Ingangsdatum
Voor de meeste voornoemde gewassen gaat de vrijstelling in per 15 maart 2018 en vervalt deze per 10 juli 2018. Alleen lelie en spinazieproductieteelt hebben op eigen verzoek een latere ingangsdatum (20 april 2018 respectievelijk 26 april 2018) en daarmee een latere einddatum.

Toepassingsvoorwaarden

Er gelden strikte toepassingsvoorwaarden, zoals een maximaal aantal toepassingen en diverse driftreducerende maatregelen: zie voor een volledig overzicht de publicatie van het besluit in de Staatscourant.

Samenwerking
Agrichem Asulam 2 is een product van UPL Benelux BV. De coördinatoren effectief middelenpakket (CEMP’s) van Plantum, KAVB, LTO Glaskracht Nederland en LTO Vollegrondsgroenten hebben met UPL samengewerkt om deze tijdelijke vrijstelling te realiseren. Ook werken we samen aan een nieuwe reguliere toelating van het middel voor onder andere de nu vrijgestelde toepassingen.

Lees meer over:
Gewasbescherming

Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

Disclaimer RSS

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599