Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

ZAAD! Wat weet jij er van? Aflevering 7 met Hidde, journalist en activist

06-04-2018

Ons land is een van de grootste spelers als het gaat om zaad. Plantenzaad om precies te zijn. Dus blijkbaar kunnen wij daar wel iets over vertellen. Wij zijn een interessante sector met een hoop kennis, expertise en innovatie, maar ook met veel vraagstukken. Sociaal, economisch, ethisch en politiek. Wat er al niet start bij ZAAD!

In de serie ZAAD! wordt de kijker meegenomen langs tien leuke mensen die iets vinden van zaad. Van kok tot veredelaar, van boer tot econoom en van activist tot wetenschapper. Zij vertellen wat zij van zaad vinden en welke rol zij in de keten van zaad innemen. Ook stellen zij vragen aan elkaar. Tussendoor wordt meer achtergrondinformatie gegeven over zaad. Eigenlijk is de serie dus een soort snelcursus.

In de zevende aflevering van ZAAD! ontmoeten wij Hidde, activist en journalist. Hij vraagt zich af ‘wat is natuurlijk?’. Wat Hidde betreft is er niet zoiets als onnatuurlijk zaad. Hij gelooft dat we meer moeten investeren in genetische modificatie en vooral voor boeren in ontwikkelingslanden.

Met het kruisen en selecteren van planten zorgt de mens al eeuwenlang voor het verbeteren van eigenschappen van planten. Toenemende kennis over DNA maakt het mogelijk om deze verbeteringen sneller en gerichter door te voeren. Sinds 2007 buigt de Europese Commissie zich over de vraag of deze nieuwe veredelingsmethoden onder de wetgeving voor genetische modifactie moeten vallen. Tot op heden is hierover nog geen uitspraak gedaan. Plantum vindt dat deze nieuwe veredelingsmethoden vrij moeten blijven van onnodige regeldruk, zodat ze breed beschikbaar komen.

Elke week komt er een nieuwe aflevering van ZAAD! online. De serie is een samenwerking van Slow Food Youth Network (SFYN) en Plantum. Het doel van de serie is om door middel van een gesprek met verschillende gasten de kijker op een toegankelijke, inhoudelijke en evenwichtige manier meer te vertellen over zaad. Zo kan de kijker zelf een geïnformeerde mening vormen over de thematiek.

Lees meer over:
De sector

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599