Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

ZAAD! Wat weet jij er van? Aflevering 9 met Naresh, kok

20-04-2018

Ons land is een van de grootste spelers als het gaat om zaad. Plantenzaad om precies te zijn. Dus blijkbaar kunnen wij daar wel iets over vertellen. Wij zijn een interessante sector met een hoop kennis, expertise en innovatie, maar ook met veel vraagstukken. Sociaal, economisch, ethisch en politiek. Wat er al niet start bij ZAAD!

In de serie ZAAD! wordt de kijker meegenomen langs tien leuke mensen die iets vinden van zaad. Van kok tot veredelaar, van boer tot econoom en van activist tot wetenschapper. Zij vertellen wat zij van zaad vinden en welke rol zij in de keten van zaad innemen. Ook stellen zij vragen aan elkaar. Tussendoor wordt meer achtergrondinformatie gegeven over zaad. Eigenlijk is de serie dus een soort snelcursus.

In de negende aflevering van ZAAD! ontmoeten wij Naresh, kok. Hij vind het leuk om aan zijn klanten te laten zien hoeveel producten er zijn en wat je daar mee kunt doen. Diversiteit in producten en sterk zaad zijn daarbij belangrijk.

De sector zaden en jonge planten telt ruim 250 Nederlandse bedrijven. Zij zijn dag in dag uit bezig met het in brede zin verbeteren van landbouw-, tuinbouw- en sierteeltgewassen. Ze produceren zaden, pootgoed, bollen, stekken en jonge planten die antwoorden bieden op veranderende omstandigheden. Hierbij gaat het om nieuwe wensen van telers, de verwerkende industrie en consumenten, maar ook om belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen.

Bevolkingsgroei leidt wereldwijd tot een stijgende vraag naar gezond, plantaardig voedsel. En door klimaatverandering wordt duurzame productie van dit voedsel steeds belangrijker. Nederlandse veredelings- en vermeerderingsbedrijven zijn onmisbare partners bij het helpen oplossen van dit soort mondiale vraagstukken. De sector biedt dan ook een enorm aantrekkelijke werkomgeving: maatschappelijk relevant, innovatief en internationaal.

Elke week komt er een nieuwe aflevering van ZAAD! online. De serie is een samenwerking van Slow Food Youth Network (SFYN) en Plantum. Het doel van de serie is om door middel van een gesprek met verschillende gasten de kijker op een toegankelijke, inhoudelijke en evenwichtige manier meer te vertellen over zaad. Zo kan de kijker zelf een geïnformeerde mening vormen over de thematiek.

Lees meer over:
De sector

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599