Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

ZAAD! Wat weet jij er van? Aflevering 10 met Zoë, techniekfilosoof

25-04-2018

Ons land is een van de grootste spelers als het gaat om zaad. Plantenzaad om precies te zijn. Dus blijkbaar kunnen wij daar wel iets over vertellen. Wij zijn een interessante sector met een hoop kennis, expertise en innovatie, maar ook met veel vraagstukken. Sociaal, economisch, ethisch en politiek. Wat er al niet start bij ZAAD!

In de serie ZAAD! wordt de kijker meegenomen langs tien leuke mensen die iets vinden van zaad. Van kok tot veredelaar, van boer tot econoom en van activist tot wetenschapper. Zij vertellen wat zij van zaad vinden en welke rol zij in de keten van zaad innemen. Ook stellen zij vragen aan elkaar. Tussendoor wordt meer achtergrondinformatie gegeven over zaad. Eigenlijk is de serie dus een soort snelcursus.

In de laatste aflevering van ZAAD! ontmoeten wij Zoë, techniekfilosoof. Zij bekijkt de hele keten van zaad met een kritische en technische blik. Want in zaad zit heel veel techniek en technologie. En hoe beïnvloed dit onze landbouw? De toegang tot kennis van deze techniek en technologie is daarbij belangrijk, niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor de boeren.

Ben je enthousiast geworden over de wereld van #ZAAD!? Wil je hier meer over weten? Wil je ontdekken wat deze sector voor jou betekent? Kijk dan eens naar onze fascinerende verhalen op www.plant-kracht.nl.

De afgelopen tien weken is er elke week een nieuwe aflevering van ZAAD! verschenen. De serie is een samenwerking van Slow Food Youth Network (SFYN) en Plantum. Het doel van de serie is om door middel van een gesprek met verschillende gasten de kijker op een toegankelijke, inhoudelijke en evenwichtige manier meer te vertellen over zaad. Zo kan de kijker zelf een geïnformeerde mening vormen over de thematiek.

Wil je alle afleveringen nog een keer bekijken of zelf verspreiden? Dat kan natuurlijk! Je vindt de hele serie #ZAAD! op het YouTube-kanaal van Plantum.

Lees meer over:
De sector

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599