Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Imago + Branchenieuws

PlantKracht, bouw je les met planten!

01-06-2018

Onderwijs is een belangrijke doelgroep voor de campagne PlantKracht. Als docenten niet weten wat ze over ons moeten vertellen, hoe krijgen we jongeren dan geïnteresseerd en gefascineerd voor onze sector? Daarom hebben we een aantal activiteiten en middelen speciaal voor de biologiedocent.

Zo is er half mei een mailing uitgegaan naar biologiedocenten met de mededeling dat zij de lessenserie PlantKracht aan kunnen vragen. Deze lessenserie is in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Biologie ontwikkeld en is geschikt voor de bovenbouw van havo en vwo. Leerlingen worden meegenomen in de wereld van groenten, bloemen en landbouw. De werkvormen gaan over herkenbare en makkelijk te verkrijgen gewassen zoals komkommers, tomaten, gerbera’s en gras. Maar de lessenserie geeft ook een kijkje in een onbekende wereld. Bijvoorbeeld hoe methodes zoals CRISPR-Cas9 ingezet kunnen worden.

In de eerste week na de mailing zijn al meer dan 500 exemplaren van de lessenserie aangevraagd.

Masterclass CRISPR-Cas
In de week van de internationale Fascination of Plants Day hebben we een masterclass over CRISPR-Cas voor biologiedocenten georganiseerd. 50 docenten reisden af naar de botanische tuin van de Universiteit van Utrecht om meer te leren over deze methode. De masterclass werd gegeven door PhD-student Vera Veltkamp. Zij vertelde wat deze methode precies is, hoe het in elkaar zit en wat je er mee kunt. En natuurlijk hoe toepasbaar deze methode is voor planten. De deelnemers vonden het erg interessant en bleven nog lang napraten.

Lees meer over:
Imago PlantKracht

Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599