Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

De plant in het zonnetje gezet

01-06-2018

De Internationale Fascination of Plants Day is door Plantum gebruikt om aandacht voor de sector te vragen. Vorig jaar hebben wij dat gedaan door een grote kas neer te zetten op het Plein in Den Haag. Dit jaar hadden we een aantal kleinere activiteiten om ‘de verjaardag van de plant’ te vieren.

Aan de vaste commissie landbouw van de Tweede Kamer is de petitie ‘Laat plantpotentie voor de maatschappij bloeien' aangeboden om duidelijk te maken dat planten, en vooral innovatie in planten, heel belangrijk is om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Politiek en beleid hebben een belangrijke rol te spelen op het gebied van onderzoeksbeleid, intellectueel eigendom, genetische bronnen en nieuwe veredelingsmethoden. Datzelfde bericht is uitgedragen, uitgebreid met de andere dossiers van Plantum, naar minister Schouten. Voor alle 14 Tweede Kamerleden en de minister hadden we een persoonlijke boodschap en plant meegenomen. Deze individuele aandacht werd zeer op prijs gesteld.

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een drankje. Daarom is een borrel georganiseerd met partijen uit de keten om een toost uit te brengen op de plant. Een aantal Tweede Kamerleden en ambtenaren was hier ook bij aanwezig. Op 18 mei was er een masterclass voor biologiedocenten over CRISPR-Cas9. Allemaal fascinerende momenten om de plant in de zon zetten!

Met deze activiteiten hebben we weer veel goodwill voor de sector gekweekt, wat de deuren moet openen wanneer er acute dossiers op tafel liggen bij de politiek. Door een link te leggen met PlantKracht hebben we kruisbestuiving met onze publiekscampagne tot stand gebracht.

Social media bereik
Op social media is ook veel aandacht geweest voor onze activiteiten rondom de Fascination of Plants Day. Al onze berichten op Twitter en LinkedIn hebben alleen al geleid tot meer dan 15.000 weergaven.

  

 

Lees meer over:
Fascination of Plants Day

Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599