Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden

Veredelingsmethoden +


 

Nieuwe rassen van land- en tuinbouwgewassen dragen bij aan belangrijke maatschappelijke doelen zoals voedselzekerheid, voedselkwaliteit en duurzaamheid. Innovatie in de plantenveredeling is blijvend nodig om te zorgen dat het ontwikkelen van nieuwe rassen sneller en effectiever gaat. Nieuwe veredelingstechnieken geven hier extra mogelijkheden voor.

Met deze technieken kan gerichter gewerkt worden en kunnen eigenschappen zoals resistenties tegen ziektes worden ingekruist, ook als dat via de klassieke weg niet of nauwelijks mogelijk is.

In Europa wordt momenteel gekeken of deze nieuwe veredelingstechnieken gereguleerd moeten worden. Bij de beoordeling is het van belang of de nieuwe veredelingstechniek wetenschappelijk en juridisch gezien onder de definitie van genetisch gemodificeerd organisme (ggo) valt. Indien nieuwe veredelingstechnieken vergelijkbaar zijn met klassieke veredelingstechnieken en/of leiden tot planten zonder vreemd DNA dan is regulering niet nodig. Plantum vindt dat onnodige regeldruk op nieuwe veredelingstechnieken voorkomen dient te worden, omdat het een belemmering voor innovatie kan zijn.

[PLACEHOLDER_HIDE]
 

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599