Vacature Specialist Markttoegang en fytosanitair beleid

14 | 06 | 2024

Werken in een Topsector van de Nederlandse economie.
Werken voor de innovatieve, (inter)nationaal toonaangevende groene sector.
Werken aan duurzaamheid, productkwaliteit en voedselzekerheid.

Spreekt dit je aan? Dan is deze baan bij Plantum, de brancheorganisatie voor plantaardig uitgangsmateriaal, iets voor jou. Wij zijn op zoek naar een:

 

Specialist Markttoegang en fytosanitair beleid (full time)

Als brancheorganisatie vertegenwoordigt Plantum zo’n 300 bedrijven die actief zijn op het gebied van veredeling van planten, productie en handel van zaaizaad en plantgoed, en de opkweek van jonge planten. Deze internationaal georiënteerde sector met een exportwaarde van ruim 4 miljard euro zet sterk in op kennis en innovatie.

 

Wat houdt de functie in?
Als specialist Markttoegang en fytosanitair beleid ben je betrokken bij import- en exportproblematiek. Je ondersteunt aanvragen en lopende processen voor nieuwe markttoegang en je vertegenwoordigt de sector bij de implementatie en uitvoer van wet- en regelgeving. Je stelt ondersteunende (technische en wetenschappelijke) informatie op over bijvoorbeeld plantenziekten of teeltsystemen en je bent betrokken bij de organisatie van bedrijfsbezoeken voor bezoekers uit derde landen. Daarnaast zal je de internationale contacten van Plantum helpen intensiveren.

 

Wat ga je doen?
• Je signaleert en analyseert ontwikkelingen die van belang zijn voor de leden en je reageert snel als er import of export problemen dreigen.
• Je vertegenwoordigt de sector in Nederland en Europa en onderhoudt contact met relevante ministeries en de NVWA, kennisinstellingen en politiek.
• Samen met de leden van Plantum bepaal je prioriteiten en initiatieven.
• Je bent aanspreekpunt voor de leden, bereidt vergaderingen voor, schrijft verslagen en houdt regie op de uitvoering van actiepunten.
• Daarnaast - afhankelijk van je kennis en ervaring, - ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van internationale netwerken, inclusief ontwikkelingen in SeedNL.

 

Wat zoeken we?
• Je hebt een opleiding op hbo- of wo-niveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring in groene sectoren, bij voorkeur op het gebied van plantenziekten en zaaizaad, of ervaring die daarmee vergelijkbaar is.
• Je kunt maatschappelijke ontwikkelingen en doelen van het bedrijfsleven met elkaar verbinden. Daarbij ben je assertief en pro-actief in het zoeken naar oplossingen, zowel zelfstandig als in teamverband.
• Je voelt je thuis in internationale netwerken en bent bereid je flexibel in te zetten wanneer ontwikkelingen daarom vragen.
• Je bent goed in het bouwen en onderhouden van relaties en je kunt overtuigen.
• Je kunt snel nieuwe informatie en ideeën opnemen, deze terugbrengen tot de kern en effectief toepassen en met anderen delen. Je kunt je op schrift helder en effectief uitdrukken.

 

Wij bieden
Een afwisselende en baan in een innovatieve en internationaal toonaangevende sector met veel eigen verantwoordelijkheid in een professioneel en enthousiast team van twintig medewerkers in Gouda. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, waarbij de CAO-Tuinzaadbedrijven wordt gevolgd. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Solliciteren
Je kunt jouw sollicitatie vóór 15 juli 2024 sturen naar: Plantum, t.a.v. Niels Louwaars (directeur), Vossenburchkade 68, 2805 PC Gouda of mailen naar info@plantum.nl.
Vragen over de vacature? Bel: 0182 – 688 668.

Voor meer informatie over Plantum kun je terecht op onze website: www.plantum.nl.

Gerelateerde artikelen

Symposium ‘Plant Resilience Innovations Through the Chain’

This year ‘Seed Meets Technology’ will focus on: How to grow a resilient crop, making...

Lees meer

Hoofdlijnen nieuwe Pensioenregeling bekend

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de agrarische en groene sectoren hebben afspraken gemaakt over de nieuwe...

Lees meer

Plantenkwekers-cursus weer van start

Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap