Duurzaamheidsprijs Plantum

De Plantum Duurzaamheidsprijs is een wisseltrofee die sinds 2016 elk jaar wordt uitgereikt aan een duurzaam initiatief van een van onze leden.

Met de prijs willen we leden stimuleren om meer te communiceren over hun maatschappelijke activiteiten om elkaar daarmee te inspireren en de duurzame inspanningen van de sector zichtbaar te maken.

Duurzaamheid zit onze sector in de genen. Immers, met zaden en jonge planten en met onze specifieke kennis en methoden kunnen we een bijdrage leveren aan het gezonder, socialer, duurzamer en kleurrijker maken van onze wereld. Niet alleen voor de huidige, ook voor de toekomstige generaties.

De Duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt op de Algemene Ledenvergadering van Plantum. Het prijzenpakket bestaat uit een wisseltrofee, een interview in een relevant medium, een abonnement op dat medium en een training van een dagdeel voor tien mensen uit de organisatie over het extern uitdragen van duurzaamheidsinspanningen.

Proces

De leden van Plantum krijgen in mei een oproep om een of meerdere duurzaamheidsinitiatieven op te sturen. Daarbij gaat het om tastbare voorbeelden/diensten/producten met duurzaamheidskenmerken.

De inzending moet betrekking hebben op één product/dienst/initiatief dat duurzaamheid bevordert. De deadline voor de inzendingen is half augustus.

De Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een jury met leden die vanuit verschillende invalshoeken betrokken zijn bij de sector en bij duurzaamheid. De jury beoordeelt de inzendingen op originaliteit, impact op de maatschappij, inspiratie voor de sector, werkbaarheid en duurzaamheid.

Verstuur je inzending voor half augustus.

 

Op 19 september reiken we de prijs uit tijdens de jaarlijkse plantumdag.

Juryleden 2024

fioen

Fioen van Balgooi

Projectmanager bij MVO Nederland met projecten rondom planten, natuur, biodiversiteit of ecologisch product ontwerp.

3

Dick Veerman

Oprichter, moderator en hoofdredacteur van Foodlog. Dit is een onafhankelijk nieuwsplatform over voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal.

2

Marien Valstar

Beleidsmedewerker plantaardig uitgangsmateriaal, ministerie LVVN, directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit.

Doe mee aan de duurzaamheidsprijs

 

  • Ben je lid van Plantum? Stuur dan jullie inzending voor half augustus.
  • Vragen over de Duurzaamheidsprijs? Stuur een mail naar a.ruijgrok@plantum.nl

 

De winnaars van de afgelopen jaren

  • 2016 East-West Int. ‘Grow with the Drought’
  • 2017 Florensis ‘Schoon drinkwater voor alle werknemers’
  • 2018 Anthura ‘Herintroductie Cypripedium in Zwitserland’
  • 2019 Dümmen Orange ‘GreenGuard’
  • 2020 Limagrain Nederland ‘Advanta Staygreen 2-EPR’
  • 2021 Vandinter Semo ‘Partijen met elkaar verbinden’
  • 2022 Koppert Cress ‘Aquathermie’
  • 2023 Incotec ‘Speed up reforestation’

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap

Of volg ons: