Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Onderzoek + Branchenieuws

Topsectoren Call 2019 – Veel gestelde Vragen

08-05-2019

Dit jaar ziet de Topsectoren Calltekst er anders uit dan voorheen. Hier is een aantal vragen over gekomen. Het leek ons daarom goed om deze vragen op een rij te zetten met de bijbehorende antwoorden. We hopen dat er veel, mooie onderzoeksvoorstellen ingediend worden!

V: Veredeling wordt niet genoemd in de Calltekst, kan ik nog wel veredelingsprojecten indienen?
A: Ja, dit kan. Plantenveredelingsonderzoek valt onder de Sleuteltechnologieën, tenminste als er moleculaire merkers worden gebruikt/ontwikkeld of andere technologieën worden gebruikt, die beschreven staan onder de Calltekst op pagina 18-19. De Calltekst is ingestoken vanuit de Missies van het ministerie van LNV, waarbij veredeling vaak van cruciaal belang is voor het behalen van de doelstellingen van de Missies. Het is daarom belangrijk om in het voorstel duidelijk uit te leggen hoe het onderzoek een bijdrage levert aan de Missies. Probeer hierbij woorden te gebruiken die ook in de beschrijving over de Missies voorkomen. Op pagina 18 van de Calltekst is een samenvatting gegeven van de relatie tussen plantenveredeling en de Missies. Vergeet bij de aanvraag dus vooral niet aan te vinken onder welke Missie het voorstel valt, maar ook dat het voorstel  onder de Sleuteltechnologieën Biotechnologie en Veredeling valt. 

V: Ik weet niet zeker of mijn voorstel onder deze call valt?
A: De opstelling van de Calltekst is dit jaar anders dan voorheen. Voor het eerst is de Calltekst geschreven vanuit het perspectief van de Missies van het ministerie van LNV. Deze verandering kan verwarring veroorzaken over welke voorstellen wel of niet onder de call vallen. Op pagina 18-19 van de Calltekst is een samenvatting te vinden van welke onderwerpen passend zijn. Het is belangrijk om te weten dat indiening van een pre-proposal verplicht is en dat de deadline hiervoor 15 mei is. Pre-proposals worden beoordeeld op passendheid. Na 15 mei krijgt men te horen of het voorstel passend is bij de Call of niet, daarna is er dus nog de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het voorstel! In het kort: bij twijfel, indienen!

V: Valt mijn onderzoek onder een Missie of onder Sleuteltechnologieën?
A: Het is mogelijk om meerdere vakken aan te vinken, dus zowel een Missie als Sleuteltechnologie. Het is aan te raden om voor plantenveredelingsonderzoek zowel een Missie te kiezen als de Sleuteltechnologie aan te vinken, omdat plantenveredelingsonderzoek aangemerkt is als een Sleuteltechnologie.

V: Vallen voorstellen over abiotische stress ook onder de call?
A: Ja. Probeer hierbij vanuit de Missies te denken en te benoemen hoe onderzoek naar weerbaarheid tegen abiotische stress kan bijdragen aan de Missies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan missie A: kringlooplandbouw of C. klimaatbestendig landelijk en stedelijk gebied, maar dus ook onder Sleuteltechnologie Biotechnologie en Veredeling.

V: Vallen voorstellen over naoogst ook onder de call?
A: Ja, onder Missie D. Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel, maar dus ook onder Sleuteltechnologie Biotechnologie en Veredeling.

V: Vallen voorstellen over fundamenteel onderzoek ook onder de call?
A: Ja, ook fundamenteel onderzoek valt onder deze Call. Ook hiervoor geldt dat het onderzoek een bijdrage moet leveren aan een Missieprogramma en ook onder de Sleuteltechnologie past. Het is echter wel vereist dat 50% van het onderzoek gefinancierd wordt door het bedrijfsleven.

V: Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb over de Call?
A: U kan contact opnemen met Monique van Vegchel (Plantum), e-mail: m.vanvegchel@plantum.nl of via telefoonnummer +316 11 83 58 85.

Lees meer over:
Onderzoek

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599