Gezocht: Stagiair(e) Public Affairs Plantum

5 | 07 | 2024

Gezocht: Stagiair(e) Public Affairs Plantum

Start september| periode van 5 – 6 maanden

 

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waar je ervaring opdoet op het raakvlak tussen politiek en bedrijfsleven? Heb jij affiniteit met de land– en tuinbouwsector en wil je bijdragen aan de belangenbehartiging van deze sector in Nederland en Europa? Dan is Plantum op zoek naar jou!

 

Solliciteer op deze vacature voor stagiair(e) Public Affairs bij onze branchevereniging in Gouda/Den Haag.

 

Wie zijn wij?

Als brancheorganisatie vertegenwoordigt Plantum de belangen van haar ruim 300 leden actief in de sector zaden en jonge planten. Onze sector is mondiaal vooraanstaand, technologisch hoogstaand en innovatief. Onze achterban is enorm gevarieerd: van wereldwijde multinationals tot innovatieve gamechangers. De relevantie is groot, de kwaliteit van de zaden en planten aan het begin van de keten bepaalt in belangrijke mate de duurzaamheid van productie en de productkwaliteit.

Cruciaal voor ons werk is de intensieve samenwerking met overheden, politiek en maatschappij en met andere (branche)organisaties. Ons netwerk is van grote waarde om onze doelen te bereiken. Samen met onze leden versterken en vergroten wij dat netwerk door actief bij te dragen aan internationale organisaties van de sector en aan debatten op nationaal, Europees en mondiaal niveau. Op ons hoofdkantoor in Gouda en de dependance in Den Haag werken jouw eenentwintig enthousiaste collega’s die nauw samenwerken met de vele actieve leden van onze vereniging.

 

Wat verwachten we van jou?

Als Stagiair(e) Public Affairs (PA) bij Plantum leer je in een paar maanden wat het PA-vak inhoudt. Je werkt onder begeleiding van de Senior Public Affairs vertegenwoordiger in afgebakende werkzaamheden, maar we verwachten dat je ook zelf initiatief neemt. Je loopt ook mee met de beleidsmedewerkers en het MT om de brancheorganisatie en haar leden goed te leren kennen. We juichen nieuwe ideeën toe!

Je bent primair verantwoordelijk voor de monitoring van ontwikkelingen in de politiek, het beleid en de media in Europa en Nederland. Je voert stakeholderanalyses uit en helpt mee in de politieke beïnvloeding van stakeholders. Je volgt debatten in de Eerste- en Tweede Kamer en het Europees Parlement en rapporteert daarover. Je maakt een lobby-nieuwsbrief. Daarnaast leer je hoe wij werkbezoeken organiseren en standpunten afstemmen met onze leden.

 

Wat bieden we?

 • Een interessante en dynamische stageplek op het Plantum-kantoor in Gouda of in onze dependance in het hart van Den Haag.
 • Plantum betaalt een passende stagevergoeding en vergoedt je reiskosten;
 • De mogelijkheid om serieuze praktijkervaring op te doen op het terrein van Public Affairs;
 • Een laptop om je Plantum-werkzaamheden uit te voeren.
 • De mogelijkheid om een opdracht te doen voor je opleiding (in overleg).

 

Wij vragen:

 • Je zit in de laatste fase van een relevante hbo- of wo-opleiding; bij voorkeur een studie bestuurskunde, politicologie, internationale betrekkingen of rechten;
 • Je hebt een grote interesse in politiek, openbaar bestuur en besluitvormingsprocessen in Den Haag en Brussel;
 • Je kunt je snel in nieuwe ontwikkelingen verdiepen en bent in staat verschillende taken tegelijk zorgvuldig uit te voeren;
 • Je bent proactief, analytisch, creatief, pragmatisch en leergierig;
 • Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent minimaal vier dagen per week beschikbaar; dit kan in combinatie met afstudeerscriptie/meewerkopdracht (in overleg).
 • Je bent een teamspeler binnen het Plantum-bureau en in de contacten met de leden. Je neemt graag initiatief en bent enthousiast.

Interesse? Richt dan jouw sollicitatie met cv en motivatiebrief vóór 22 juli 2024 aan Plantum: ter attentie van Livia Hendriks, Vossenburchkade 68, 2805PC Gouda – l.hendriks@plantum.nl.

Als je vragen hebt, kun je die richten aan Livia Hendriks op 06 57 03 60 59 of l.hendriks@plantum.nl.

Meer weten over Plantum? Kijk op: www.plantum.nl 

 

Gerelateerde artikelen

Symposium ‘Plant Resilience Innovations Through the Chain’

This year ‘Seed Meets Technology’ will focus on: How to grow a resilient crop, making...

Lees meer

Hoofdlijnen nieuwe Pensioenregeling bekend

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de agrarische en groene sectoren hebben afspraken gemaakt over de nieuwe...

Lees meer

Plantenkwekers-cursus weer van start

Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap