Onderhandelingsresultaat cao Tuinzaadbedrijven

4 | 07 | 2024

Plantum en de vakorganisaties kwamen tot een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao met een loonsverhoging van totaal 8,5% in 2024 en 2025.

Op 2 juli 2024 hebben de sociale partners bij de cao Tuinzaadbedrijven, een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao Tuinzaadbedrijven. De vakorganisaties CNV, De Unie en FNV die werknemers vertegenwoordigen, leggen het resultaat de komende weken voor aan hun leden. Op 1 augustus wordt bekend of zij instemmen en er een definitief akkoord is over een nieuwe cao.

 

Lonen

Deze nieuwe cao is dan van kracht vanaf 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025. De lonen stijgen gedurende deze periode als volgt:

  • 1 januari 2024: 5%
  • 1 juli 2024: 0,5%
  • 1 januari 2025: 3%

 

Reiskosten

Ook is afgesproken dat de reiskostenvergoeding, volgens artikel 27 lid 2, dan stijgt van €0,21 naar €0,23 per kilometer. Dit geldt vanaf 5 km tot maximaal 35 kilometer enkele reis. Dit was tot maximaal 25 kilometer.

 

Loondoorbetaling

Verder zijn afspraken gemaakt over de volledige loondoorbetaling bij kortdurend zorgverlof, een jubileumuitkering en een aanpassing van het minimumverhogingspercentage bij de verhogingsregeling volgens artikel 23 lid 2, dit stijgt van 1,75% naar 2%.

Het gehele onderhandelingsresultaat kunt u hier lezen.

Plantum is verheugd met het bereikte resultaat en verwacht dat het omgezet kan worden in een definitief cao-akkoord. Daarmee is er voor langere tijd zekerheid voor werknemer en werkgevers die bijdraagt aan de stabiliteit van de sector.

 

Gerelateerde artikelen

Symposium ‘Plant Resilience Innovations Through the Chain’

This year ‘Seed Meets Technology’ will focus on: How to grow a resilient crop, making...

Lees meer

Hoofdlijnen nieuwe Pensioenregeling bekend

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de agrarische en groene sectoren hebben afspraken gemaakt over de nieuwe...

Lees meer

Plantenkwekers-cursus weer van start

Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap