Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden

Fascination of Plants Day

Denkt u eens even terug aan wat u vandaag allemaal heeft gedronken en gegeten. Kijk eens naar de kleding die u nu draagt en de bloemen in huis. Staat u er wel eens bij stil hoe afhankelijk u bent van planten? Zelfs de lucht die we inademen komt van planten. Fascinerend toch, wat planten doen? En dan te bedenken dat het allemaal begint met een piepklein zaadje. Een zaadje waar een wereld achter schuilgaat met mensen die er dagelijks mee bezig zijn. Op zoek naar sterkere, mooiere, lekkerdere, gezondere, grotere, betere versies van dat allereerste begin van een plantje. Nederland is een van de belangrijkste landen op dit gebied. Wij zijn hierin echt een topspeler!

Vier de plantenverjaardag
Omdat planten zo belangrijk zijn voor de maatschappij, verdienen zij ook een aparte dag om dat te vieren. Daarom vieren wij op 18 mei de internationale Fascination of Plants Day. Een dag waarop de planten in het zonnetje worden gezet.

Op 15 mei hebben wij de landbouwwoordvoerders van de Tweede Kamer de petitie 'Laat plantpotentie voor de maatschappij bloeien' aangeboden. Met deze petitie vragen wij of de politiek zich gezamenlijk in wil zetten om de potentie van planten voor maatschappelijke doelen te benutten en beperkend beleid op te heffen. En bij een verjaardag hoort ook een drankje. Op 16 mei is er daarom een borrel georganiseerd met partijen uit de keten om een toost uit te brengen op de plant. En op 18 mei was er een masterclass voor biologiedocenten over CRISPR-Cas9. Allemaal leuke activiteiten om de plant in de zon zetten!

Ben je benieuwd naar nog meer fascinerende verhalen over planten? Kijk dan ook eens op www.plant-kracht.nl en laat je verrassen!

          

 


bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599