lidmaatschap

Wat fijn dat u overweegt om met uw bedrijf lid van Plantum te worden. Waarom dat een goed idee is, omschrijven wij hier met de 10 redenen voor een lidmaatschap van Plantum.

Uw probleem, onze zorg

 1. Wij zetten ons in voor de collectieve belangenbehartiging. Waar mogelijk kunnen wij ons (inter)nationale netwerk gebruiken om u te helpen bij het oplossen van uw problemen.
 2. U bent vertegenwoordigd met een invloedrijke stem bij beleid, politiek en maatschappelijke discussies, nationaal en internationaal.
 3. Als Plantum-lid kunt u bijdragen aan positiebepalingen, vakspecifieke kennis uitwisselen met collega’s en gezamenlijk acties opzetten in onze verschillende vergadergroepen.

Wij houden u op de hoogte

 1. Dagelijks informeren wij u over de recente ontwikkelingen in de sector zaden en jonge planten en leest u over de activiteiten van Plantum op ons ledenportaal.
 2. Plantum beschikt over een goed informatiesysteem, zodat u altijd op de hoogte bent van aankomende vergaderingen. De vergaderstukken staan op het ledenportaal.
 3. Tijdens onze excursies en themabijeenkomsten informeren wij u overeen specifiek thema. Dit zijn goede momenten om vragen te stellenaan de beleidsmedewerkers van Plantum.

Professioneel advies

 1. Bij Plantum kunt u terecht met de meest uiteenlopende vragen. Denk hierbij aan advies over kwekersrecht, gewasbescherming, subsidiesen het in de praktijk toepassen van cao’s.

Faciliteiten

 1. U kunt gebruik maken van de Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden die Plantum heeft voor diverse sectoren. Deze voorwaarden zijn beschikbaar in meerdere talen. Daarnaast zijn er onze adviesvoorwaarden voor de teelt van zaaizaden, een model onderzoekscontract en een non-ggo verklaring.
 2. Plantum ondersteunt bedrijven bij het gezamenlijk opstarten van (precompetitief) onderzoek en promotieactiviteiten.

Kortingen

 1. Als lid van Plantum ontvangt u een korting van 50% op het Cultuur- en Gebruikswaardeonderzoek van landbouwgewassen. Ook komen leden van Plantum in aanmerking voor aanzienlijke kortingen op onder andere abonnementen en tijdschriften via de VGB Ledenvoordeelregeling.

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap?

Vul het onderstaande formulier in. Of meld je direct aan als lid.

Lid worden pagina formulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plantum
Vossenburchkade 68
2895 PC Gouda

+31 (0)182 68 86 68