Persuitnodiging: 3,5 meter hoge Groene Zetel op Plein in Den Haag

11 | 05 | 2021

Persuitnodiging: 3,5 meter hoge Groene Zetel op Plein in Den Haag

Persuitnodiging

Take a Seed op de ruim drie meter hoge groene zetel op het Plein in Den Haag, volledig bezaaid en beplant met plantaardige producten, een diversiteit aan bloemen, planten, groente en fruit. Een prachtig groen kunstobject waarvoor politici maar ook burgers voor worden uitgenodigd om hierop plaats te nemen. – BURGEMEESTER VAN DEN HAAG, JAN VAN ZANEN
– ACTRICE, ZANGERES EN FERVENT TUINIERSTER KARIN BLOEMEN Fascination of Plants Day
De aanleiding van de plaatsing van dit groene kunstobject is de internationale Fascination of Plants Day die sinds 2012 wordt gehouden in inmiddels 52 landen binnen en buiten Europa. Tijdens deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van planten en plantwetenschap voor de samenleving. Planten zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening en ons welbevinden.
Planten zijn de basis van ons leven. Het is fascinerend hoe we steeds meer te weten komen hoe ze functioneren en hoe ze ons ten dienste staan. Innovatie rond planten levert ook veel vragen op. In de week van 12 tot 19 mei worden deze vragen behandeld, met de drie meter hoge groene zetel als communicatiedrager, geïnspireerd door een van de meest gefotografeerde kunstobjecten ter wereld, de Puppy van Jeff Koons bij het Guggenheim museum in Bilbao.

Aansluitend op de opening nemen op 12 mei diverse Tweede Kamer leden plaats op de stoel voor een kort interview over hun fascinatie voor planten. Een compilatie hiervan wordt getoond tijdens de online talkshow Take a Seed op 18 mei a.s.

Online talkshow Take a Seed
Tijdens deze online talkshow voelt Jeroen Pauw op het scherpst van de snede zijn gasten aan de tand over plantenveredeling, innovatie, plantgezondheid, duurzaamheid en klimaat. Gasten aan tafel zijn o.a.:
· Louise Vet; hoogleraar ecologie
· John van der Oost; biochemicus en hoogleraar microbiologie
· Joris Thijssen; PvdA Tweede Kamerlid
· Thomas Grosfeld; Manager Economie & Innovatie VNO-NCW, MKB Nederland
· Cora van Nieuwenhuizen; minister van Infrastructuur en Waterstaat

Met sidekick: Sabine Scharwachter, voorzitter van DWARS, GroenLinkse Jongeren.

Coördinator van de activiteiten in Nederland tijdens de internationale Fascination of Plants Day is Plantum, de branchevereniging voor planten en zaden ondersteund door de WUR en 13 branches uit de land- en tuinbouwsector; zoals LTO Nederland, Anthos, Bionext, BO Akkerbouw, Glastuinbouw Nederland, Nefyto, GroentenFruithuis, HollandBIO, Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), De VBN (Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland), Nederlandse akkerbouw vakbond (NAV), Nederlandse aardappel organisatie (NAO) en Topsector TU.

Noot voor de redactie
Voor informatie over Plantum, de groene zetel en/of de online talkshow ‘Take a Seed’ neem contact op met Plantum: 0182-688668. Gaat één van uw verslaggevers op woensdag 12 mei naar het Plein in Den Haag? Fijn als u dat van tevoren meldt aan fopd@plantum.nl

Plantum is de branchevereniging voor bedrijven uit de sector veredeling, vermeerdering en opkweek van zaden en jonge planten. Onze bedrijven zijn werkzaam in de landbouw, tuinbouw en sierteelt. Wij zetten ons in voor de belangen van onze leden en treden namens de sector op als gesprekspartner voor overheden en belangengroeperingen.

Mariska van der Klis
Communicatie
m.vanderklis@plantum.nl
0182-68 86 68
06 12 43 41 99

Gerelateerde artikelen

Webinar: AOW in zicht

Ieder jaar stromen werknemers uit op basis van leeftijd. Zij gaan AOW ontvangen en een...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

Weerbare rassen, weerbaar uitgangsmateriaal en weerbaar telen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van...

Lees meer

Meld uw bedrijf aan voor Graduate School Matchmaking

Op 10 juni 2024 organiseert Plantum een matchmaking tussen aankomende PhD studenten en bedrijven in...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap