Vacature beleidsmedewerker Intellectueel Eigendom

8 | 07 | 2021

Vacature beleidsmedewerker Intellectueel Eigendom

Werken in een Topsector van de Nederlandse economie.
Werken voor een innovatieve en internationaal opererende bedrijfstak. 
Werken met bedrijven aan duurzaamheid, productkwaliteit en voedselzekerheid. Spreekt dit je aan? Dan is werken bij Plantum, de brancheorganisatie voor plantaardig uitgangsmateriaal, iets voor jou. Wij zijn op zoek naar een

Beleidsmedewerker Intellectueel Eigendom (full time)

Plantum is een vereniging die de belangen van de sector zaden en jonge planten. We vertegenwoordigen zo’n 300 bedrijven die actief zijn op het gebied van veredeling van gewassen, productie en handel van zaaizaad en plantgoed, en de opkweek van jonge planten. Deze internationaal georiënteerde sector met een geschatte omzet van ca. 4 miljard euro per jaar zet sterk in op kennis en innovatie. 

De functie
De beleidsmedewerker Intellectueel Eigendom richt zich met name op beleidsvorming op het gebied van kwekersrecht, maar ook octrooi- en merkenrecht. Daarnaast is de beleidsmedewerker secretaris van de Hoofdcommissie Intellectueel Eigendom waarin we met bedrijven ontwikkelingen analyseren en standpunten vaststellen. Ook wordt gerelateerde niet-IE wetgeving besproken.
  • Op de relevante thema’s wordt contact onderhouden met ambtenaren en politici in Den Haag en Brussel, maatschappelijke organisaties, en onze Europese en mondiale zusterverenigingen. Tevens wordt geparticipeerd in bijeenkomsten van de nationale en Europese kwekersrechtverlenende instanties, alsmede inbreng geleverd in de vergaderingen van de UPOV (Union for the Protection of New Varieties of Plants).
  • De beleidsmedewerker is aanspreekpunt voor de leden op haar/zijn werkvelden, bereidt vergaderingen voor, schrijft notulen en houdt regie op de uitvoering van actiepunten.
  • Naast de vakinhoudelijke rol binnen het Plantum-secretariaat worden beleidsmedewerkers ook ingezet in gewaswerkgroepen.
  • De functie van beleidsmedewerker biedt veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid.
Profiel
Je beschikt over een afgeronde academische opleiding Nederlands Recht, waarbij intellectueel eigendom een relevante rol speelt. Bij voorkeur heb je kennis van het kwekersrecht of je bent in staat deze snel te ontwikkelen. Je hebt een brede interesse en je bent in staat maatschappelijke ontwikkelingen en doelen van het bedrijfsleven met elkaar te verbinden. Je bent bereid je flexibel in te zetten wanneer ontwikkelingen daarom vragen. Je bent goed in het bouwen en onderhouden van relaties en je kunt overtuigen. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en creatief in het zoeken naar oplossingen. Je kunt snel nieuwe informatie en ideeën opnemen, deze effectief toepassen en met anderen delen. Ook ben je in staat om een goed beeld te ontwikkelen over het bereiken van doelen op je vakgebied, werk je gestructureerd en kun je omgaan met een breed takenpakket en vaak korte deadlines en kun je je op schrift helder en bondig uitdrukken.

Geïnteresseerden met relevante opleiding en bij voorkeur 2-5 jaar werkervaring zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Ons aanbod
We bieden een afwisselende baan in een professioneel en enthousiast team bestaande uit

20 medewerkers waaronder twee op juridische dossiers, werkend in een innovatieve en internationaal opererende sector. Afhankelijk van kennis en ervaring zal reizen (EU en daarbuiten) tot de taak behoren. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, waarbij de CAO-Tuinzaadbedrijven wordt gevolgd. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren
Je kunt jouw sollicitatie vóór 30 juli 2021 sturen naar: Plantum, t.a.v. de heer N. Louwaars (directeur), Vossenburchkade 68, 2805 PC Gouda of mailen naar info@plantum.nl. Voor meer informatie over Plantum kun je terecht op onze website: www.plantum.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen via 0182 – 688 668.

Gerelateerde artikelen

Webinar: AOW in zicht

Ieder jaar stromen werknemers uit op basis van leeftijd. Zij gaan AOW ontvangen en een...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

Weerbare rassen, weerbaar uitgangsmateriaal en weerbaar telen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van...

Lees meer

Meld uw bedrijf aan voor Graduate School Matchmaking

Op 10 juni 2024 organiseert Plantum een matchmaking tussen aankomende PhD studenten en bedrijven in...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap