Veredelaar Anthura mogelijke winnaar Koning Willem I prijs

27 | 10 | 2020

 

Veredelaar Anthura mogelijke winnaar Koning Willem I prijs

Veredelaar Anthura uit Bleiswijk is genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I prijs. De prijs is één keer eerder uitgereikt aan een bedrijf in de planten en zadensector. In 1980 mocht het toenmalige Koninklijke Kweekbedrijf en Zaadhandel D.J. van der Have BV de belangrijke ondernemersprijs in ontvangst nemen.

De Koning Willem I Prijs vormt de ultieme bekroning van goed ondernemerschap. Deze prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs wordt iedere twee jaar toegekend door de Koning Willem I Stichting. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de prijs. (bron)

De Stichting is vernoemd naar Koning Willem I (1772-1843), de ‘Koopman Koning’ die bekend stond om zijn handelsgeest. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Stichting.

Anthura won in 2018 de eerste Plantum duurzaamheidsprijs, de aanmoedigingsprijs van Plantum voor leden die tastbare producten of diensten met duurzaamheidskenmerken ontwikkelen. “Uiteraard vinden wij dat de Plantum-Duurzaamheidsprijs een logische opstap is naar Koning Willem I prijs, maar we realiseren ons dat het wel degelijk een reuzensprong is. Wij feliciteren Anthura met deze voordracht en wensen hen veel succes bij de uiteindelijke uitverkiezing”, aldus Plantum-directeur Niels Louwaars.

Gerelateerde artikelen

SUR van tafel in het Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft 22 november in een plenaire stemming de concept verordening Duurzaam gebruik...

Lees meer

Kostenindicatie Aardappel CGO 2024

De NAK heeft een kostenindicatie gegeven van het aardappel CGO voor komend jaar. Rassen moeten...

Lees meer

ISF Recognition Award voor Anke van den Hurk

Anke van den Hurk ontving de ISF Recognition Award tijdens haar laatste ISF vergadering.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap