Corona – Beschermend materiaal beschikbaar stellen

16 | 03 | 2020

Corona – Beschermend materiaal beschikbaar stellen

Vanwege de Corona-crisis is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren.

Wat is er nodig: Ffp2 en ffp1 maskers zijn prioriteit 1; chirurgische maskers en brillen, schorten, handschoenen en desinfectanten zijn ook dringend nodig. Veel van dit materiaal is nu nog elders binnen de zorg (bijv. apotheken, tandartsen, paramedische beroepen) of buiten de zorg (groothandels, doe-het-zelf, industrie, chemie, bouw, schoonmaak, autospuiterijen etc.) beschikbaar.

Het verzoek is om bij aanwezigheid en beschikbaarheid van bovenstaande goederen (i.c. voorraden of productie, dan wel productie die snel opgestart kan worden) dit graag onmiddelijk bij ons te melden (zie hieronder de gegevens). De bedrijven kunnen zich rechtstreeks melden bij ons.

Indien leden deze goederen in voorraad hebben, graag ook het dringende verzoek aan hen om deze niet te verkopen aan consumenten of bedrijven maar in overleg met ons (c.q. VWS) te zorgen dat deze zo spoedig mogelijk kunnen worden gebruikt waar deze het meest nodig zijn: de ziekenhuizen in de frontlinie.

In concreto:

  • Verzoek om aan onderstaande personen door te geven: namen van bedrijven met goederen en/of productie(mogelijkheden) van de aangegeven lijst. Contactpersoon vanuit bedrijf + 06nummer + emailadres. Bedrijven kunnen dit rechtstreeks doen of via hun brancheorganisatie (graag dan zo spoedig mogelijk aan ons doorgeven)
  • Zo mogelijk aangeven welke goederen het betreft en welke hoeveelheid aanwezig is van de gevraagde items.

Vanuit ons of vanuit VWS zal met de bedrijven nader worden gecommuniceerd over de feitelijke ter beschikking stelling van de goederen.

 

Alle concrete mogelijkheden graag zo spoedig mogelijk doorgeven aan:

of

Vragen omtrent eventuele nadere precisering van de goederen kunt u stellen aan Anthony Stigter.

Gerelateerde artikelen

Symposium ‘Plant Resilience Innovations Through the Chain’

This year ‘Seed Meets Technology’ will focus on: How to grow a resilient crop, making...

Lees meer

Hoofdlijnen nieuwe Pensioenregeling bekend

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de agrarische en groene sectoren hebben afspraken gemaakt over de nieuwe...

Lees meer

Plantenkwekers-cursus weer van start

Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap