Themabijeenkomst Duurzame Inzetbaarheid 23 november 2021

10 | 11 | 2021

Themabijeenkomst Duurzame Inzetbaarheid 23 november 2021

Waarom komen mensen op het werk soms zo lastig in beweging? Waarom blijven sommigen steeds maar zitten waar ze zitten, waardoor ze weinig nieuws leren en zich onvoldoende ontwikkelen? Wat is die dieperliggende reden dat veel werkenden te weinig bezig zijn met hun duurzame inzetbaarheid?

Een belangrijke oorzaak is dat mensen bang zijn dat ze iets niet kunnen of zich schamen dat ze iets niet willen en daarover niet openlijk durven praten. Hoe zou het zijn als iedereen op het werk zichzelf kan zijn? Dat er zo’n veilige sfeer heerst dat iedereen vrijuit kan praten over z’n gezondheid, over wat men kan, (nog) niet kan, zou willen leren en over wat men spannend vindt gezien alle veranderingen die altijd maar op ons afkomen? Kortom, wat als het gesprek over duurzame inzetbaarheid aan de orde van de dag zou zijn? Met als gevolg dat iedereen er – alleen of samen – vanzelfsprekend aan werkt?

Tijdens haar lezing spoort Aukje Nauta je aan om te herkennen wanneer mensen – inclusief jijzelf – hun angsten en onzekerheden onnodig verbloemen en hoe je een open dialoog over duurzame inzetbaarheid op gang krijgt. Ze doet dat met een mix van wetenschappelijk onderzoek, pijnlijk herkenbare, alledaagse voorbeelden op en buiten de werkvloer, persoonlijke onthullingen en kleine opdrachten. Waardoor je na afloop van de lezing praktische handvatten hebt ter stimulering van zowel je eigen als andermans duurzame inzetbaarheid.

Het programma start op 23 november a.s. om 12.30 uur. Naast Aukje Nauta, hoogleraar ‘Enhancing individuals in a dynamic work context’ aan de Universiteit Leiden zijn er de volgende sprekers”: Annemieke van Agthoven, HR manager bij Koppert Biological Systems, Bregje Speet, arbeids-en organisatieadviseur bij HumanCapitalCare en Rolf van der Gaast, Hoofd HR EMEA, BASF.

Via deze link ziet u het volledige programma en kunt u zich aanmelden.

Gerelateerde artikelen

SUR van tafel in het Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft 22 november in een plenaire stemming de concept verordening Duurzaam gebruik...

Lees meer

Kostenindicatie Aardappel CGO 2024

De NAK heeft een kostenindicatie gegeven van het aardappel CGO voor komend jaar. Rassen moeten...

Lees meer

ISF Recognition Award voor Anke van den Hurk

Anke van den Hurk ontving de ISF Recognition Award tijdens haar laatste ISF vergadering.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap