Vreugdenhil-Klugt en RijkZwaan in de prijzen

4 | 11 | 2019

Vreugdenhil-Klugt en RijkZwaan in de prijzen

De Hillenraad 100 van 2019 is vrijdag 1 november gepresenteerd in de Ridderzaal op het Binnenhof. De (glas)tuinbouw ontwikkelt zich snel, stelde Ben Verwaayen, de nieuwe voorzitter van het expertcomité dat de samenstelling van de lijst van invloedrijke tuinbouwondernemingen ondersteunt.

De technologiebedrijven hebben, mede door de enorme investeringen in glastuinbouw in Noord-Amerika, grote stappen gemaakt in technologie- en marktontwikkeling. De Kubo-groep werd dan ook tot hun eigen verrassing de nieuwe nummer 1 van de Hillenraad 100.

Veel Plantum-bedrijven, die lange tijd de top 10 domineerden, zijn overgebracht naar de zogenaamde 500+ lijst van grote bedrijven, waardoor nu ‘slechts’ twee Plantum-leden in de top 10  staan van de reguliere Hillenraad 100. De 500+ lijst werd net als vorig jaar aangevoerd door RijkZwaan.

Een bijzondere onderscheiding was er voor jonge plantenkweker Combinatie Vreugdenhil-Klugt met de prijs van meest ‘toekomstgerichte onderneming’.

Plantum feliciteert al haar leden die voorkomen in de Hillenraadlijsten en specifiek de twee winnaars.

Martin Uittenbroek, Algemeen Dirtecteur bij Combinatie Vreugdenhil- Klugt Martin Uittenbroek, Algemeen Dirtecteur bij Combinatie Vreugdenhil- Klugt

Gerelateerde artikelen

SUR van tafel in het Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft 22 november in een plenaire stemming de concept verordening Duurzaam gebruik...

Lees meer

Kostenindicatie Aardappel CGO 2024

De NAK heeft een kostenindicatie gegeven van het aardappel CGO voor komend jaar. Rassen moeten...

Lees meer

ISF Recognition Award voor Anke van den Hurk

Anke van den Hurk ontving de ISF Recognition Award tijdens haar laatste ISF vergadering.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap