Vreugdenhil-Klugt en RijkZwaan in de prijzen

4 | 11 | 2019

Vreugdenhil-Klugt en RijkZwaan in de prijzen

De Hillenraad 100 van 2019 is vrijdag 1 november gepresenteerd in de Ridderzaal op het Binnenhof. De (glas)tuinbouw ontwikkelt zich snel, stelde Ben Verwaayen, de nieuwe voorzitter van het expertcomité dat de samenstelling van de lijst van invloedrijke tuinbouwondernemingen ondersteunt.

De technologiebedrijven hebben, mede door de enorme investeringen in glastuinbouw in Noord-Amerika, grote stappen gemaakt in technologie- en marktontwikkeling. De Kubo-groep werd dan ook tot hun eigen verrassing de nieuwe nummer 1 van de Hillenraad 100.

Veel Plantum-bedrijven, die lange tijd de top 10 domineerden, zijn overgebracht naar de zogenaamde 500+ lijst van grote bedrijven, waardoor nu ‘slechts’ twee Plantum-leden in de top 10  staan van de reguliere Hillenraad 100. De 500+ lijst werd net als vorig jaar aangevoerd door RijkZwaan.

Een bijzondere onderscheiding was er voor jonge plantenkweker Combinatie Vreugdenhil-Klugt met de prijs van meest ‘toekomstgerichte onderneming’.

Plantum feliciteert al haar leden die voorkomen in de Hillenraadlijsten en specifiek de twee winnaars.

Martin Uittenbroek, Algemeen Dirtecteur bij Combinatie Vreugdenhil- Klugt Martin Uittenbroek, Algemeen Dirtecteur bij Combinatie Vreugdenhil- Klugt

Gerelateerde artikelen

Denomination of Pe: 20, a new race of downy mildew in spinach

Consistent, clear, and timely communication about new races of the spinach downy mildew pathogen is...

Lees meer

EU voortgang regels rassenregistratie (PRM)

Nieuwe regels zijn in de maak voor rassenregistratie en productie en het in de handel...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

De handreiking weerbare rassen van Plantum is gepresenteerd op 8 april 2024.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap