ISF Recognition Award voor Anke van den Hurk

2 | 11 | 2023

Tijdens de ISF midterm meetings in Athene werd op 31 oktober een borrel georganiseerd ter ere van het afscheid Anke van den Hurk.

Michael Keller, secretaris generaal van ISF, stond erbij stil dat Anke bijna 20 jaar deel uitmaakte van de ISF familie. Vele jaren was zij voorzitter van de Sustainable Agriculture Committee, nu de Coordination Group Biodiversity.

Internationaal gezicht van de sector

Keller benadrukte de enorme complexiteit van de onderwerpen waarvoor Anke zoveel jaar het gezicht van de sector was bij internationale onderhandelingen. Anke is volgens hem de perfecte persoon gebleken om zich daarin vast te bijten. Ook stelde hij dat het niet alleen een professionele maar ook een grote persoonlijke inzet heeft gevergd, met vele weekenden van huis.

Van PGRFA tot DSI

Niels Louwaars belichtte in zijn speech de complexiteit van dit werkveld door de vele afkortingen op een rij te zetten waarmee de discussie over genetische bronnen gevoerd wordt. Van PGRFA tot DSI. Als laatste verraste ISF voorzitter Marco van Leeuwen Anke met de ISF Recognition Award, een bijzondere erkenning voor alles wat ze voor ISF heeft betekent.

Terechte erkenning

Plantum feliciteert Anke van harte met deze erkenning voor de bijzondere inzet voor de sector die zij zoveel jaren met veel energie en doortastendheid heeft vormgegeven.

 

Gerelateerde artikelen

Uitbreiding toelatingen Ortiva en vrijstelling Amistar

Het Ctgb heeft de aangevraagde uitbreidingen voor diverse kleine toepassingen toegekend. Voor zaadteelt van Engels...

Lees meer

Vacature Specialist Markttoegang en fytosanitair beleid

Werken in een Topsector van de Nederlandse economie. Werken voor de innovatieve, (inter)nationaal toonaangevende groene...

Lees meer

TERUGBLIK: Het EU-Plantdebat 2024

Op 6 juni zijn de Europese Verkiezingen. Bekijk hier de terugblik op het EU-Plantdebat, dat...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap