Nederlands AI congres 2024

4 | 03 | 2024

Na een succesvolle editie in 2023, keert het Nederlandse AI Congres terug op 24 april aanstaande. Het congres belicht de ongekende kansen én uitdagingen van AI, om Nederland maatschappelijk en economisch vooruit te helpen.

 

Thema

De Nederlandse AI Coalitie streeft naar een toekomst waarin technologie en menselijke waarden samengaan. Dit wil zij bereiken door doelgerichte samenwerking te stimuleren tussen de vele stakeholders in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van AI, die allen samenkomen op dit congres. Het centrale congresthema dit jaar is: ‘De Nieuwe Horizon met AI: Collectief, Mensgericht en Kansrijk’.

 

Programma

Naast de plenaire presentaties in de hoofdzaal, zijn er drie rondes met ongeveer 40 unieke break-out sessies en workshops. Tijdens het aanmeldproces kunt u aangeven welke onderdelen u wilt bijwonen. Ontdek de laatste ontwikkelingen rondom de AI Act, duurzaamheid, zorg, ethiek, onderwijs en nog veel meer. Dat begint al bij de ingang waar de  AI-Science Truck zal staan. Dit is een initiatief van het ELSA AI Lab Noord-Nederland, waar wetenschap, kennis en inspiratie samenkomen. Uiteraard is er tijdens het congres ruime gelegenheid om te netwerken, zowel vóór als tijdens de netwerkborrel.

 

Bijdrage Plantum

Plantum werkt mee aan de break-out sessie ‘Smart Breeding: sneller planten verbeteren met AI, voor een duurzame wereld’. Deze sessie biedt een inkijk in hoe AI een bijdrage kan leveren aan de gewassen van de toekomst. Dus noteer deze alvast als u naar het congres wilt komen!

 

Bekijk hier het hele programma

Gerelateerde artikelen

Webinar: AOW in zicht

Ieder jaar stromen werknemers uit op basis van leeftijd. Zij gaan AOW ontvangen en een...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

Weerbare rassen, weerbaar uitgangsmateriaal en weerbaar telen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van...

Lees meer

Meld uw bedrijf aan voor Graduate School Matchmaking

Op 10 juni 2024 organiseert Plantum een matchmaking tussen aankomende PhD studenten en bedrijven in...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap