REMINDER Congres: De Nieuwe Horizon met AI

29 | 03 | 2024

Na een succesvolle editie in 2023, keert het Nederlandse AI Congres op 24 april terug. Het centrale congresthema is: De Nieuwe Horizon met AI: Collectief, Mensgericht en Kansrijk.

 

kansen en uitdagingen

Het congres belicht de ongekende kansen én uitdagingen van AI, om daarmee Nederland maatschappelijk en economisch vooruit te helpen. Hiermee streeft de Nederlandse AI Coalitie naar een toekomst waarin technologie en menselijke waarden samengaan. De manier om dat te bereiken is doelgerichte samenwerking tussen de vele stakeholders in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van AI. Op dit congres komen die allemaal samen.

 

Programma

Naast de plenaire presentaties in de hoofdzaal, kunt je gedurende drie rondes kiezen uit ongeveer 40 unieke break-out sessies en workshops. Ontdek de laatste ontwikkelingen rondom de AI Act, duurzaamheid, zorg, ethiek, onderwijs en nog veel meer. Kies tijdens het aanmeldproces de onderdelen die je wilt bijwonen. Ook mogen we dit jaar de AI-Science Truck verwelkomen, te vinden op de parkeerplaats bij de ingang. Een initiatief van het ELSA AI Lab Noord-Nederland, waar wetenschap, kennis en inspiratie samenkomen. Uiteraard is er tijdens het congres ruime gelegenheid om te netwerken, zowel vóór als tijdens de netwerkborrel.

 

Break-out sessie ‘Smart Breeding'

Plantum werkt mee aan de break-out sessie ‘Smart Breeding': sneller planten verbeteren met AI, voor een duurzame wereld’. Tijdens deze sessie krijg je een inkijk hoe AI een bijdrage kan leveren aan de gewassen van de toekomst. De invulling van onze break-out sessie vind je hier. Scroll naar beneden op de pagina om het overzicht van de break-out sessies te krijgen. De veredelingssessie begint om 11.10 uur.

Gerelateerde artikelen

Uitbreiding toelatingen Ortiva en vrijstelling Amistar

Het Ctgb heeft de aangevraagde uitbreidingen voor diverse kleine toepassingen toegekend. Voor zaadteelt van Engels...

Lees meer

Vacature Specialist Markttoegang en fytosanitair beleid

Werken in een Topsector van de Nederlandse economie. Werken voor de innovatieve, (inter)nationaal toonaangevende groene...

Lees meer

TERUGBLIK: Het EU-Plantdebat 2024

Op 6 juni zijn de Europese Verkiezingen. Bekijk hier de terugblik op het EU-Plantdebat, dat...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap