REMINDER Congres: De Nieuwe Horizon met AI

29 | 03 | 2024

Na een succesvolle editie in 2023, keert het Nederlandse AI Congres op 24 april terug. Het centrale congresthema is: De Nieuwe Horizon met AI: Collectief, Mensgericht en Kansrijk.

 

kansen en uitdagingen

Het congres belicht de ongekende kansen én uitdagingen van AI, om daarmee Nederland maatschappelijk en economisch vooruit te helpen. Hiermee streeft de Nederlandse AI Coalitie naar een toekomst waarin technologie en menselijke waarden samengaan. De manier om dat te bereiken is doelgerichte samenwerking tussen de vele stakeholders in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van AI. Op dit congres komen die allemaal samen.

 

Programma

Naast de plenaire presentaties in de hoofdzaal, kunt je gedurende drie rondes kiezen uit ongeveer 40 unieke break-out sessies en workshops. Ontdek de laatste ontwikkelingen rondom de AI Act, duurzaamheid, zorg, ethiek, onderwijs en nog veel meer. Kies tijdens het aanmeldproces de onderdelen die je wilt bijwonen. Ook mogen we dit jaar de AI-Science Truck verwelkomen, te vinden op de parkeerplaats bij de ingang. Een initiatief van het ELSA AI Lab Noord-Nederland, waar wetenschap, kennis en inspiratie samenkomen. Uiteraard is er tijdens het congres ruime gelegenheid om te netwerken, zowel vóór als tijdens de netwerkborrel.

 

Break-out sessie ‘Smart Breeding'

Plantum werkt mee aan de break-out sessie ‘Smart Breeding': sneller planten verbeteren met AI, voor een duurzame wereld’. Tijdens deze sessie krijg je een inkijk hoe AI een bijdrage kan leveren aan de gewassen van de toekomst. De invulling van onze break-out sessie vind je hier. Scroll naar beneden op de pagina om het overzicht van de break-out sessies te krijgen. De veredelingssessie begint om 11.10 uur.

Gerelateerde artikelen

Webinar: AOW in zicht

Ieder jaar stromen werknemers uit op basis van leeftijd. Zij gaan AOW ontvangen en een...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

Weerbare rassen, weerbaar uitgangsmateriaal en weerbaar telen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van...

Lees meer

Meld uw bedrijf aan voor Graduate School Matchmaking

Op 10 juni 2024 organiseert Plantum een matchmaking tussen aankomende PhD studenten en bedrijven in...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap