Terugblik op de Fascination of Plants Day 2023

30 | 05 | 2023

PLANTEN PEEPSHOW EN PLANTEN PEPTALK

De Fascination of Plants Day 2023 was een groot succes! Met de Planten Peepshow en de Planten Peptalk hoopt Plantum alle bezoekers iets nieuws bijgebracht te hebben over de kracht van de plant in spannende situaties. Wij danken alle bezoekers voor hun komst. Het was goed om te zien dat zoveel mensen even een moment wilden stilstaan bij de interessante wereld van de plant.

 

Aanschouw hier de aftermovie van de Planten Peepshow en de Planten Peptalk!

 

Fascination of Plants Day

Wat is de Fascination of Plants Day? De internationale Fascination of Plants Day is een initiatief van de EPSO - European Plant Science Organisation.

In meer dan veertig landen wordt rondom deze dag aandacht gevraagd voor het belang van planten en plantwetenschap voor de samenleving.

Coördinator van de activiteiten in Nederland op deze dag is Plantum. Hierbij wordt zij ondersteund door de Onderzoeksschool Experimentele Plantenwetenschappen en collega branches in de land- en tuinbouwsector: LTO Nederland, Anthos, CroplifeNL, Bionext, BO Akkerbouw, Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, HollandBIO, Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB), De Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN), Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U).

 

Gerelateerde artikelen

Denomination of Pe: 20, a new race of downy mildew in spinach

Consistent, clear, and timely communication about new races of the spinach downy mildew pathogen is...

Lees meer

EU voortgang regels rassenregistratie (PRM)

Nieuwe regels zijn in de maak voor rassenregistratie en productie en het in de handel...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

De handreiking weerbare rassen van Plantum is gepresenteerd op 8 april 2024.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap