VVD Tweede Kamerlid Meulenkamp bezoekt Enza Zaden en Incotec

16 | 02 | 2024

Rondom de kabinetsformatie houdt Plantum nauw contact met politici en ambtenaren om hen op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de sector zaden en jonge planten op nationaal en Europees niveau.

Bedrijfsbezoeken

Dat gebeurt met kennisgesprekken en bijeenkomsten en door (demissionair) bewindslieden, Kamerleden en ambtenaren uit te nodigen voor bedrijfsbezoeken. Tijdens de werkbezoeken maken ze kennis met de veelzijdigheid van de sctor en horen ze van ondernemers zelf waarom de sector wereldwijd toonaangevend is.

Innovatiekracht

Op 12 februari bracht Tweede Kamerlid Kamerlid Wim Meulenkamp van de VVD  een werkbezoek aan Enza Zaden en Incotec in Enkhuizen. Bij Enza Zaden sprak Jaap Mazereeuw over de uitdagingen van zijn familiebedrijf, maar ook over nieuwe genomische technieken (NGT), het kwekersrecht en Intellectueel Eigendom. Daarnaast werd uitgebreid stilgestaan bij de sterke innovatiekracht van Enza en de sector. Bij Incotec vertelde Erik Jan Bartels over de kracht van zaadcoating voor de boer/tuinder, het belang van snellere toegang van duurzame gewasbeschermingsmiddelingen en oplossingen zonder microplastics.

Het waren leerzame, relevante bezoeken en er is direct een vervolg gepland om ook andere delen van de sector te bezoeken.

Op de foto bij Incotec (vlnr) Magriet Beeksma (VVD), Wim Meulenkamp (VVD) en Livia Hendriks (Plantum).

Gerelateerde artikelen

Symposium ‘Plant Resilience Innovations Through the Chain’

This year ‘Seed Meets Technology’ will focus on: How to grow a resilient crop, making...

Lees meer

Hoofdlijnen nieuwe Pensioenregeling bekend

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de agrarische en groene sectoren hebben afspraken gemaakt over de nieuwe...

Lees meer

Plantenkwekers-cursus weer van start

Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap