VVD Tweede Kamerlid Meulenkamp bezoekt Enza Zaden en Incotec

16 | 02 | 2024

Rondom de kabinetsformatie houdt Plantum nauw contact met politici en ambtenaren om hen op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de sector zaden en jonge planten op nationaal en Europees niveau.

Bedrijfsbezoeken

Dat gebeurt met kennisgesprekken en bijeenkomsten en door (demissionair) bewindslieden, Kamerleden en ambtenaren uit te nodigen voor bedrijfsbezoeken. Tijdens de werkbezoeken maken ze kennis met de veelzijdigheid van de sctor en horen ze van ondernemers zelf waarom de sector wereldwijd toonaangevend is.

Innovatiekracht

Op 12 februari bracht Tweede Kamerlid Kamerlid Wim Meulenkamp van de VVD  een werkbezoek aan Enza Zaden en Incotec in Enkhuizen. Bij Enza Zaden sprak Jaap Mazereeuw over de uitdagingen van zijn familiebedrijf, maar ook over nieuwe genomische technieken (NGT), het kwekersrecht en Intellectueel Eigendom. Daarnaast werd uitgebreid stilgestaan bij de sterke innovatiekracht van Enza en de sector. Bij Incotec vertelde Erik Jan Bartels over de kracht van zaadcoating voor de boer/tuinder, het belang van snellere toegang van duurzame gewasbeschermingsmiddelingen en oplossingen zonder microplastics.

Het waren leerzame, relevante bezoeken en er is direct een vervolg gepland om ook andere delen van de sector te bezoeken.

Op de foto bij Incotec (vlnr) Magriet Beeksma (VVD), Wim Meulenkamp (VVD) en Livia Hendriks (Plantum).

Gerelateerde artikelen

EU voortgang regels rassenregistratie (PRM)

Nieuwe regels zijn in de maak voor rassenregistratie en productie en het in de handel...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

De handreiking weerbare rassen van Plantum is gepresenteerd op 8 april 2024.

Lees meer

Weerbaarheid leeft bij Plantum leden

Weerbare rassen, weerbaar uitgangsmateriaal en weerbaar telen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap