Afwijzing vrijstellingsaanvraag asulam 2022

24 | 02 | 2022

Afwijzing vrijstellingsaanvraag asulam 2022

Helaas moeten we u melden dat de vrijstellingsaanvraag 2022 voor Agrichem Asulam 2 (voorheen 11078 N) zeer waarschijnlijk wordt afgewezen.

Vanaf 2012 heeft UPL samen met diverse teeltsectoren (waaronder Plantum) jaarlijks een vrijstelling verkregen voor het toepassen van asulam tegen onkruid in de onbedekte teelt van spinazie, spinaziezaadteelt, hyacint, tulp, lelie, bloemenzaadteelt en de teelt van gezaaide zomerbloemen.

Voor 2022 wordt de vrijstellingsaanvraag ondanks grote inspanningen vanuit UPL, Plantum, KAVB en ZLTO, afgewezen op basis van een risicobeoordeling door het Ctgb. Deze Ctgb-beoordeling valt nu negatief uit als gevolg van strengere beoordelingscriteria. Hierdoor zal asulam dit seizoen helaas niet beschikbaar of inzetbaar zijn in Nederland, ondanks het gegeven dat asulam vanuit landbouwkundig oogpunt onmisbaar is.

UPL Benelux meldt dat ze zich zal blijven inzetten voor het behoud en het ontwikkelen van een effectief middelenpakket voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Voor vragen kunt u contact opnemen met UPL Technisch Crop Manager Marcel van Doorne via 06-22853082 of m.vandoorne of Sales manager Leen Struik via 06-81869247 of leen.struik.

Gerelateerde artikelen

SUR van tafel in het Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft 22 november in een plenaire stemming de concept verordening Duurzaam gebruik...

Lees meer

Kostenindicatie Aardappel CGO 2024

De NAK heeft een kostenindicatie gegeven van het aardappel CGO voor komend jaar. Rassen moeten...

Lees meer

ISF Recognition Award voor Anke van den Hurk

Anke van den Hurk ontving de ISF Recognition Award tijdens haar laatste ISF vergadering.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap