Afwijzing vrijstellingsaanvraag asulam 2022

24 | 02 | 2022

Afwijzing vrijstellingsaanvraag asulam 2022

Helaas moeten we u melden dat de vrijstellingsaanvraag 2022 voor Agrichem Asulam 2 (voorheen 11078 N) zeer waarschijnlijk wordt afgewezen.

Vanaf 2012 heeft UPL samen met diverse teeltsectoren (waaronder Plantum) jaarlijks een vrijstelling verkregen voor het toepassen van asulam tegen onkruid in de onbedekte teelt van spinazie, spinaziezaadteelt, hyacint, tulp, lelie, bloemenzaadteelt en de teelt van gezaaide zomerbloemen.

Voor 2022 wordt de vrijstellingsaanvraag ondanks grote inspanningen vanuit UPL, Plantum, KAVB en ZLTO, afgewezen op basis van een risicobeoordeling door het Ctgb. Deze Ctgb-beoordeling valt nu negatief uit als gevolg van strengere beoordelingscriteria. Hierdoor zal asulam dit seizoen helaas niet beschikbaar of inzetbaar zijn in Nederland, ondanks het gegeven dat asulam vanuit landbouwkundig oogpunt onmisbaar is.

UPL Benelux meldt dat ze zich zal blijven inzetten voor het behoud en het ontwikkelen van een effectief middelenpakket voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Voor vragen kunt u contact opnemen met UPL Technisch Crop Manager Marcel van Doorne via 06-22853082 of m.vandoorne of Sales manager Leen Struik via 06-81869247 of leen.struik.

Gerelateerde artikelen

Denomination of Pe: 20, a new race of downy mildew in spinach

Consistent, clear, and timely communication about new races of the spinach downy mildew pathogen is...

Lees meer

EU voortgang regels rassenregistratie (PRM)

Nieuwe regels zijn in de maak voor rassenregistratie en productie en het in de handel...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

De handreiking weerbare rassen van Plantum is gepresenteerd op 8 april 2024.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap