BO Akkerbouw presenteert meer dan 50 onderzoeksprojecten

30 | 06 | 2020

BO Akkerbouw presenteert meer dan 50 onderzoeksprojecten

Na de opheffing van de Productschappen heeft het even geduurd voordat het de BO Akkerbouw gelukt is om bijdragen van telers te verzekeren voor het doorzetten van het akkerbouw-gericht onderzoek. De gelden worden bijeengebracht door de telers, en zij zijn dan ook direct betrokken bij de prioritering van het onderzoek, waarover de sector Teelt van de BO primair beslist. De afdeling UHV (Uitgangsmateriaal, Handel & Verwerking) heeft een adviserende stem. Plantum vindt het positief dat het onderzoek weer op sterkte is. Het is belangrijk voor de Plantum-leden dat er een sterke innovatieve akkerbouw is in Nederland.

Onder de vlag van BO Akkerbouw worden momenteel meer dan 50 onderzoeken voor de akkerbouwsector uitgevoerd. Deze zijn gebundeld in een nieuwe brochure, samen met recent afgerond projecten en een aantal brede onderzoeksprogramma’s. In totaal gaat het om 66 verschillende onderzoeken.
Op basis van 10 miljoen euro van akkerbouwers wordt er nu voor 40 miljoen euro aan onderzoek verricht, dankzij samenwerkingen met partners binnen de sector en met overheidsbijdragen.

Gerelateerde artikelen

SUR van tafel in het Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft 22 november in een plenaire stemming de concept verordening Duurzaam gebruik...

Lees meer

Kostenindicatie Aardappel CGO 2024

De NAK heeft een kostenindicatie gegeven van het aardappel CGO voor komend jaar. Rassen moeten...

Lees meer

ISF Recognition Award voor Anke van den Hurk

Anke van den Hurk ontving de ISF Recognition Award tijdens haar laatste ISF vergadering.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap