BO Akkerbouw presenteert meer dan 50 onderzoeksprojecten

30 | 06 | 2020

BO Akkerbouw presenteert meer dan 50 onderzoeksprojecten

Na de opheffing van de Productschappen heeft het even geduurd voordat het de BO Akkerbouw gelukt is om bijdragen van telers te verzekeren voor het doorzetten van het akkerbouw-gericht onderzoek. De gelden worden bijeengebracht door de telers, en zij zijn dan ook direct betrokken bij de prioritering van het onderzoek, waarover de sector Teelt van de BO primair beslist. De afdeling UHV (Uitgangsmateriaal, Handel & Verwerking) heeft een adviserende stem. Plantum vindt het positief dat het onderzoek weer op sterkte is. Het is belangrijk voor de Plantum-leden dat er een sterke innovatieve akkerbouw is in Nederland.

Onder de vlag van BO Akkerbouw worden momenteel meer dan 50 onderzoeken voor de akkerbouwsector uitgevoerd. Deze zijn gebundeld in een nieuwe brochure, samen met recent afgerond projecten en een aantal brede onderzoeksprogramma’s. In totaal gaat het om 66 verschillende onderzoeken.
Op basis van 10 miljoen euro van akkerbouwers wordt er nu voor 40 miljoen euro aan onderzoek verricht, dankzij samenwerkingen met partners binnen de sector en met overheidsbijdragen.

Gerelateerde artikelen

Webinar: AOW in zicht

Ieder jaar stromen werknemers uit op basis van leeftijd. Zij gaan AOW ontvangen en een...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

Weerbare rassen, weerbaar uitgangsmateriaal en weerbaar telen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van...

Lees meer

Meld uw bedrijf aan voor Graduate School Matchmaking

Op 10 juni 2024 organiseert Plantum een matchmaking tussen aankomende PhD studenten en bedrijven in...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap