BO Akkerbouw presenteert meer dan 50 onderzoeksprojecten

30 | 06 | 2020

BO Akkerbouw presenteert meer dan 50 onderzoeksprojecten

Na de opheffing van de Productschappen heeft het even geduurd voordat het de BO Akkerbouw gelukt is om bijdragen van telers te verzekeren voor het doorzetten van het akkerbouw-gericht onderzoek. De gelden worden bijeengebracht door de telers, en zij zijn dan ook direct betrokken bij de prioritering van het onderzoek, waarover de sector Teelt van de BO primair beslist. De afdeling UHV (Uitgangsmateriaal, Handel & Verwerking) heeft een adviserende stem. Plantum vindt het positief dat het onderzoek weer op sterkte is. Het is belangrijk voor de Plantum-leden dat er een sterke innovatieve akkerbouw is in Nederland.

Onder de vlag van BO Akkerbouw worden momenteel meer dan 50 onderzoeken voor de akkerbouwsector uitgevoerd. Deze zijn gebundeld in een nieuwe brochure, samen met recent afgerond projecten en een aantal brede onderzoeksprogramma’s. In totaal gaat het om 66 verschillende onderzoeken.
Op basis van 10 miljoen euro van akkerbouwers wordt er nu voor 40 miljoen euro aan onderzoek verricht, dankzij samenwerkingen met partners binnen de sector en met overheidsbijdragen.

Gerelateerde artikelen

Denomination of Pe: 20, a new race of downy mildew in spinach

Consistent, clear, and timely communication about new races of the spinach downy mildew pathogen is...

Lees meer

EU voortgang regels rassenregistratie (PRM)

Nieuwe regels zijn in de maak voor rassenregistratie en productie en het in de handel...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

De handreiking weerbare rassen van Plantum is gepresenteerd op 8 april 2024.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap