CAO Tuinzaadbedrijven

16 | 04 | 2020

CAO Tuinzaadbedrijven

Cao-partijen hebben geconcludeerd dat het gelet op de corona-crisis, die ook de bedrijven in de tuinzaadsector treft, het op dit moment niet aan de orde is om integrale cao-onderhandelingen verder te voeren. Om die reden hebben Plantum en de vakorganisaties De Unie, CNV Vakmensen en FNV op 9 april 2020 ter overbrugging van dit bijzondere jaar een onderhandelingsresultaat bereikt. Hier kunt u de tekst van het akkoord lezen​.

Het akkoord voorziet in een regeling voor de bedrijven die actief zijn in de sierteelt omdat zij extra hard door de crisis worden getroffen. De loonsverhoging van 2,25% gaat voor deze bedrijven later in. Afhankelijk van de gerealiseerde omzet over dit jaar wordt het ontstane verschil in 2021 alsnog gecompenseerd.

De vakorganisaties leggen het onderhandelingsresultaat nu voor aan hun leden. Deze kunnen tot uiterlijk 27 april hun stem uitbrengen. Als de leden instemmen dan publiceren we eind deze maand de nieuwe loontabellen per 1 mei 2020 op ons ledenportaal.

Gerelateerde artikelen

Nederlands AI congres 2024

De Nederlandse AI Coalitie streeft naar een toekomst waarin technologie en menselijke waarden samengaan. Dit...

Lees meer

VVD Tweede Kamerlid Meulenkamp bezoekt Enza Zaden en Incotec

Op 12 februari bracht Tweede Kamerlid Kamerlid Wim Meulenkamp van de VVD een werkbezoek aan...

Lees meer

SUR definitief van tafel na besluit Europese Commissie

De Europese Commissie trekt de conceptverordening Duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen (SUR) in na eerdere afwijzing door...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap