Ctgb-nieuws september 2021

30 | 09 | 2021

Ctgb-nieuws september 2021

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in haar septembervergadering 2021 vier nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten via de procedure van wederzijdse erkenning. Twee middelen kregen een uitbreiding. Van drie middelen werden de voorschriften aangepast. De verlenging (herregistratie) van één middel (een herbicide in mais) werd afgewezen omdat geen acceptabel risico kon worden aangetoond.

De belangrijkste besluiten voor onze sector staan hieronder weergegeven, het gehele nieuwsbericht is te vinden op de Ctgb-website.

Nieuw biologische middelen voor zaadbehandeling en insectenbestrijding in de kas
Eén nieuwe toelating betreft het biologische fungicide Polygandron STP op basis van de schimmel Pythium oligandrum stam M1. Het middel wordt toegelaten voor behandeling van zaden van bieten en rode biet. De werkzame stof werd vorige maand nog toegelaten voor gebruik in aardappelen, met de producten Polygandron WP en TTP. De schimmel kreeg eerder dit jaar de eerste toelating in Nederland met het product Polyversum, in granen, koolzaad en diverse kleine akkerbouwgewassen, aardbei en diverse groente- en sierteeltgewassen.

Het biologische insectenbestrijdingsmiddel Futureco Nofly WP, op basis van Paecilomyces fumosoroseus stam FE9901, wordt toegelaten voor professioneel gebruik in de bedekte teelt van: tomaat, paprika, courgette, meloen, aubergine, augurk, komkommer, pompoen, stokslaboon, linzen en vaste planten.

Gerelateerde artikelen

Denomination of Pe: 20, a new race of downy mildew in spinach

Consistent, clear, and timely communication about new races of the spinach downy mildew pathogen is...

Lees meer

EU voortgang regels rassenregistratie (PRM)

Nieuwe regels zijn in de maak voor rassenregistratie en productie en het in de handel...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

De handreiking weerbare rassen van Plantum is gepresenteerd op 8 april 2024.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap