Ctgb toelatingsnieuws januari 2022

1 | 02 | 2022

Ctgb toelatingsnieuws januari 2022

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in haar januari-vergadering 2022 twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik toegelaten. Van één middel is de toelating uitgebreid, van één middel is de toelating bij de herregistratie aangepast en van negen middelen is de toelating ingetrokken.

Verder is opvallend, maar wel te duiden in deze Corona-tijd, dat van veel biociden op basis van ethanol de toelating is aangepast en uitgebreid. Het gaat dan bijvoorbeeld om een aanvullende claim voor bestrijding van virussen door de toepassing van hygiënische handdesinfectie.

De belangrijkste besluiten voor onze sector staan hieronder weergegeven, het gehele nieuwsbericht is te vinden op de Ctgb-website.

Toelating Belem
Via een procedure van wederzijdse erkenning is het insecticide Belem 0.8 MG (cypermethrin) toegelaten. Het middel wordt toegepast door inwerken bij zaaien/poten in de teelt van (alles onbedekte teelt): suikerbieten, koolzaad, tabak, tomaten, aubergine, pompoenachtigen, sluitkoolachtigen, bloemkoolachtigen, boerenkool, radijsachtigen, wortelen, wortelpeterselie, knolselderij, koolraap, rode biet, mierikswortel, uien, sjalotten, knoflook, peterselie  en grasvegetatie. Daarnaast staat er in het persbericht “pastinaak (bedekte teelt)”, maar wellicht is dit een typefout en wordt ook “onbedekt” bedoeld.

Gerelateerde artikelen

Denomination of Pe: 20, a new race of downy mildew in spinach

Consistent, clear, and timely communication about new races of the spinach downy mildew pathogen is...

Lees meer

EU voortgang regels rassenregistratie (PRM)

Nieuwe regels zijn in de maak voor rassenregistratie en productie en het in de handel...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

De handreiking weerbare rassen van Plantum is gepresenteerd op 8 april 2024.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap