Euroseeds workshop Guidance Document Seed Treatment

2 | 02 | 2021

Euroseeds workshop Guidance Document Seed Treatment

Op 19 november 2020 organiseerden Euroseeds en STISSC (Seed Treatment Industry Stewardship Steering Committee) een vervolgworkshop (op de workshop van november 2019) voor beleidsmakers (nationaal en van de Europese Commissie) om input te leveren voor het Seed Treatment Guidance Document. Aan dit Richtsnoer voor toelating van zaadbehandelingsmiddelen onder EU Verordening 1107/2009 wordt al een aantal jaar gewerkt. Euroseeds en STISSC wilden dit keer met name informatie meegegeven aan de beleidsmakers over zaaidichtheden (wat is de praktijk en wat betekent zaaidichtheid voor de risicobeoordelingen?) en toegang tot gewasbeschermingsmiddelen voor behandelen van zaden voor export naar derdelanden.

Er was een goede deelname van vertegenwoordigers van de nationale autoriteiten van Denemarken, Duitsland, Hongarije, Ierland, Letland, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en de Europese Commissie. Voor enkele belangrijke ontbrekende landen, zoals Frankrijk, wordt gekeken hoe de informatie alsnog aangeboden kan worden. Daarnaast waren er deelnemers uit onderzoek/wetenschap en bedrijfsleven.
De presentaties en een samenvattend rapport van de workshop zijn te vinden op de website van Euroseeds.
Uiteraard zullen Euroseeds WG STAT (waarin ook Plantum deelneemt) en STISSC vinger aan de pols houden of de beleidsmakers de informatie uit de workshop meenemen in het volgende concept van het Guidance Document.

Gerelateerde artikelen

SUR van tafel in het Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft 22 november in een plenaire stemming de concept verordening Duurzaam gebruik...

Lees meer

Kostenindicatie Aardappel CGO 2024

De NAK heeft een kostenindicatie gegeven van het aardappel CGO voor komend jaar. Rassen moeten...

Lees meer

ISF Recognition Award voor Anke van den Hurk

Anke van den Hurk ontving de ISF Recognition Award tijdens haar laatste ISF vergadering.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap