Persbericht: Incotec wint de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023

26 | 09 | 2023

Incotec wint de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023

met 'Speed Up Reforestation’

De duurzaamheidsprijs werd tijdens de algemene ledenvergadering van Plantum op 21 september door Marien Valstar uitgereikt aan Marion Smorenburg van Incotec.

De 8e editie van de Plantum Duurzaamheidsprijs heeft dit jaar een waardige winnaar gevonden in Incotec, een toonaangevend bedrijf op het gebied van zaadverbetering. Met hun innovatieve project 'Speed Up Reforestation' hebben zij indruk gemaakt op de jury en de prijs voor duurzaamheid in 2023 in de wacht gesleept.

Het project 'Speed Up Reforestation' is een samenwerking tussen Incotec en Land Life en is gericht op het mondiale probleem van ontbossing en de bedreigingen waarmee bossen te maken hebben. Wereldwijd zijn er ambitieuze doelstellingen vastgesteld voor het herstel en de bescherming van bossen, en Incotec draagt op unieke wijze bij aan deze missie door zich te focussen op het versnellen van herbebossing.

Hoe gaat dat in zijn werk? De technologie en kennis die in de zaadsector zijn ontwikkeld, worden nu toegepast voor de coating van boomzaden. Door zorgvuldige selectie en behandeling wordt de kieming verbeterd, het plant- en groeiseizoen verlengd en het slagingspercentage van herbebossingsprojecten verhoogd. Dit heeft als resultaat dat grotere stukken land kunnen worden ingezaaid en dat herbebossing kan plaatsvinden, zelfs op gedegradeerde gronden.

De jury van de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023 prijst 'Speed Up Reforestation' als een concreet initiatief dat een cruciale rol speelt bij het aanpakken van een wereldwijd vraagstuk. De toepassing van technologie en kennis uit de zaadsector in de bosbouwsector is een uitstekend voorbeeld van de bijdrage die de zaadsector kan leveren aan duurzaamheid. Namens de jury en de hele Plantum-organisatie feliciteren we Incotec van harte met deze welverdiende erkenning.

Plantum is de branchevereniging voor bedrijven uit de sector veredeling, vermeerdering en opkweek van zaden en jonge planten. Onze bedrijven zijn werkzaam in de landbouw, tuinbouw en sierteelt. Wij zetten ons in voor de belangen van onze leden en treden namens de sector op als gesprekspartner voor overheden en belangengroeperingen.

Gerelateerde artikelen

Denomination of Pe: 20, a new race of downy mildew in spinach

Consistent, clear, and timely communication about new races of the spinach downy mildew pathogen is...

Lees meer

EU voortgang regels rassenregistratie (PRM)

Nieuwe regels zijn in de maak voor rassenregistratie en productie en het in de handel...

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

De handreiking weerbare rassen van Plantum is gepresenteerd op 8 april 2024.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap