Vacatureplatform Kasgroeit stopt per 1 september

Vacatureplatform Kasgroeit stopt per 1 september


Het vacatureplatform en de CV database die via de huidige website van Kasgroeit te raadplegen waren, zijn per 1 september niet meer beschikbaar. De overige adviezen en informatie over werving en sollicitatiebegeleiding blijven tot 1 januari 2024 beschikbaar. Eind 2023 wordt de kennis van Kasgroeit op deze onderwerpen overgedragen aan Land en Tuinbouw Organisatie (LTO) Noord die eind dit jaar een campagne lanceert om zij-instromers te interesseren in de land- en tuinbouw.

Nieuwe focus: een leercultuur kweken
Kasgroeit begint vanaf september dit jaar al met bedrijven meenemen in het kweken van een betere leercultuur binnen hun bedrijf. Dit doen we door tips, tools, informatie en inspirerende verhalen om bedrijven te laten bouwen aan een leercultuur.

Jeroen Warnaar (bestuurslid begeleidingscommissie namens vakbond CNV Vakmensen): "Kasgroeit heeft afgelopen jaren veel goed werk verzet door de glastuinbouw op veel verschillende plekken te presenteren met onder andere als doel om nieuwe instroom van medewerkers in de sector te realiseren. Daarnaast zijn er honderden kandidaten en werknemers begeleid naar een nieuwe functie binnen het bedrijf of een nieuwe baan in de sector. Echter is het ontwikkelen van de werknemers die al werkzaam zijn in onze sector steeds belangrijker geworden. Door alle uitdagingen die er spelen is het nu nog relevanter voor werknemers om zich te ontwikkelen en duurzaam inzetbaar te blijven. Daar hebben zij zelf wat in te doen, maar moeten daarbij ook gefaciliteerd worden door het bedrijf. Kasgroeit gaat zich volledig richten op leren en ontwikkelen en zowel werkgevers als werknemers hierbij helpen".

Nieuwe strategie
De glastuinbouw is volop in transitie; energie, duurzame gewasbescherming, schaalvergroting, verdergaande automatisering en robotisering. Dat vraagt om nieuwe kennis, kwaliteiten en vaardigheden van (nieuwe) werknemers. Aangezien de veranderingen in teelt en techniek elkaar steeds sneller opvolgen, is een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een absolute voorwaarde om werknemers duurzaam inzetbaar te houden en bedrijven toekomstbestendig te houden.

Jaap den Dekker (bestuurslid begeleidingscommissie namens Plantum):" Wij hebben als begeleidingscommissie gekozen om meer focus aan te brengen in de activiteiten van Kasgroeit. Daarbij staat het belang van de werknemers en werkgevers voorop. Wij zien dat er grote en complexe vraagstukken liggen bij glastuinbouwondernemers en daarom is het belangrijk om te investeren in personeel om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Daar past de nieuwe strategie van Kasgroeit voor een Leven Lang Ontwikkelen goed bij ."

Werkplan 2024-2026
Kasgroeit is een initiatief van de vakbonden en werkgeversorganisaties die actief zijn in de glastuinbouw. Wij worden op basis van een driejaarlijks plan gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Elke drie jaar wordt grondig gekeken naar de ontwikkelingen in de sector en de daarbij passende dienstverlening. Zo wordt, op dit moment, de laatste hand gelegd aan het werkplan van Kasgroeit voor de periode 2024-2026. Kasgroeit blijft vol vertrouwen aan het werk voor de glastuinbouwsector. Neem contact met ons op voor al je vragen en advies over het binden en boeien van personeel. Wij helpen je graag verder en blijven onze toegevoegde waarde voor de sector leveren.

Gerelateerde artikelen

Symposium ‘Plant Resilience Innovations Through the Chain’

This year ‘Seed Meets Technology’ will focus on: How to grow a resilient crop, making...

Lees meer

Hoofdlijnen nieuwe Pensioenregeling bekend

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de agrarische en groene sectoren hebben afspraken gemaakt over de nieuwe...

Lees meer

Plantenkwekers-cursus weer van start

Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap