Webinar Zaadtechnologie een succes

8 | 10 | 2020

Webinar Zaadtechnologie een succes

De aanleiding om het webinar te organiseren, was het moeten afzeggen van het jaarlijkse Dutch Seed Symposium. Dit kon helaas niet in fysieke vorm doorgaan, dus heeft de organisatie nagedacht over een ander format. Het webinar was niet bedoeld als één op één vervanging van het symposium, maar om mensen toch te prikkelen en te inspireren op het gebied van zaadtechnologie.

Wij kijken terug op een geslaagd evenement met veel internationale deelnemers uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Frank Lanfermeijer (Bejo Zaden BV) gaf zijn inzicht over de verschillende invloeden die uiteindelijk leiden tot zaad performance. Hierbij ging hij dieper in op invloeden van genetica, omgeving en transgenerationele input. Nikita Sajeev (Wageningen University and Research, PhD student) gaf een presentatie over haar lopende onderzoek naar seed dormancy. Zij deelde nieuwe informatie over het ‘go/no-go’ moment in zaden, wanneer zij ‘besluiten’ wel of niet te kiemen. Dit deed zij vanuit een sterk moleculair perspectief.  

Natuurlijk hopen we dat het Dutch Seed Symposium volgend jaar wel weer in fysieke vorm kan plaatsvinden en dat dat deelnemers net zoveel van het webinar hebben genoten als de organisatie!

Mocht u nog vragen hebben over het webinar, dan kunt u contact opnemen met Monique van Vegchel

Gerelateerde artikelen

SUR van tafel in het Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft 22 november in een plenaire stemming de concept verordening Duurzaam gebruik...

Lees meer

Kostenindicatie Aardappel CGO 2024

De NAK heeft een kostenindicatie gegeven van het aardappel CGO voor komend jaar. Rassen moeten...

Lees meer

ISF Recognition Award voor Anke van den Hurk

Anke van den Hurk ontving de ISF Recognition Award tijdens haar laatste ISF vergadering.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap