Webinar Zaadtechnologie een succes

8 | 10 | 2020

Webinar Zaadtechnologie een succes

De aanleiding om het webinar te organiseren, was het moeten afzeggen van het jaarlijkse Dutch Seed Symposium. Dit kon helaas niet in fysieke vorm doorgaan, dus heeft de organisatie nagedacht over een ander format. Het webinar was niet bedoeld als één op één vervanging van het symposium, maar om mensen toch te prikkelen en te inspireren op het gebied van zaadtechnologie.

Wij kijken terug op een geslaagd evenement met veel internationale deelnemers uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Frank Lanfermeijer (Bejo Zaden BV) gaf zijn inzicht over de verschillende invloeden die uiteindelijk leiden tot zaad performance. Hierbij ging hij dieper in op invloeden van genetica, omgeving en transgenerationele input. Nikita Sajeev (Wageningen University and Research, PhD student) gaf een presentatie over haar lopende onderzoek naar seed dormancy. Zij deelde nieuwe informatie over het ‘go/no-go’ moment in zaden, wanneer zij ‘besluiten’ wel of niet te kiemen. Dit deed zij vanuit een sterk moleculair perspectief.  

Natuurlijk hopen we dat het Dutch Seed Symposium volgend jaar wel weer in fysieke vorm kan plaatsvinden en dat dat deelnemers net zoveel van het webinar hebben genoten als de organisatie!

Mocht u nog vragen hebben over het webinar, dan kunt u contact opnemen met Monique van Vegchel

Gerelateerde artikelen

Uitbreiding toelatingen Ortiva en vrijstelling Amistar

Het Ctgb heeft de aangevraagde uitbreidingen voor diverse kleine toepassingen toegekend. Voor zaadteelt van Engels...

Lees meer

Vacature Specialist Markttoegang en fytosanitair beleid

Werken in een Topsector van de Nederlandse economie. Werken voor de innovatieve, (inter)nationaal toonaangevende groene...

Lees meer

TERUGBLIK: Het EU-Plantdebat 2024

Op 6 juni zijn de Europese Verkiezingen. Bekijk hier de terugblik op het EU-Plantdebat, dat...

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap