Nieuws

Webinar: AOW in zicht

Ieder jaar stromen werknemers uit op basis van leeftijd. Zij gaan AOW ontvangen en een pensioen van BPL. BPL Pensioen organiseert hierover een webinar.

Lees meer

Handreiking weerbare rassen

Weerbare rassen, weerbaar uitgangsmateriaal en weerbaar telen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van gewasbescherming. Plantum leden lieten zich op 8 april bijpraten over de ontwikkelingen.

Lees meer

Meld uw bedrijf aan voor Graduate School Matchmaking

Op 10 juni 2024 organiseert Plantum een matchmaking tussen aankomende PhD studenten en bedrijven in het kader van de onderzoekscall ‘Graduate School’.

Lees meer

PVP-Toolbox: input bedrijven gevraagd

Input gevraagd aan bedrijven voor kwekersrechtprojecten in verschillende landen in het kader van de Plant Variety Protection Toolbox.

Lees meer

REMINDER Congres: De Nieuwe Horizon met AI

Na een succesvolle editie in 2023, keert het Nederlandse AI Congres terug op 24 april in Amersfoort.

Lees meer

GreenGenius event for youth and early-career researchers

Euroseeds is organizing a plant-focused science forum ‘GreenGenius’ as satellite event for the EU Bioeconomy Changemakers festival to empower youth and early-career researchers active in plant-related sciences to drive the change towards a sustainable bioeconomy.

Lees meer

Nederlands AI congres 2024

De Nederlandse AI Coalitie streeft naar een toekomst waarin technologie en menselijke waarden samengaan. Dit wil zij bereiken door doelgerichte samenwerking te stimuleren tussen de vele stakeholders in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van AI.

Lees meer

VVD Tweede Kamerlid Meulenkamp bezoekt Enza Zaden en Incotec

Op 12 februari bracht Tweede Kamerlid Kamerlid Wim Meulenkamp van de VVD een werkbezoek aan Enza Zaden en Incotec in Enkhuizen.

Lees meer

SUR definitief van tafel na besluit Europese Commissie

De Europese Commissie trekt de conceptverordening Duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen (SUR) in na eerdere afwijzing door het Europees Parlement en weerstand van belanghebbenden.

Lees meer

Nieuwe cao Glastuinbouw is een feit

De nieuwe cao Glastuinbouw is een feit! Zowel aan werkgeverszijde als door de vakbonden CNV-vakmensen en FNV is ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

Lees meer

Europees Parlement stemt vóór Nieuwe Genomische Technieken

Het voorstel rond Nieuwe Genomische Technieken (NGT) is door het Europees Parlement met een meerderheid aangenomen tijdens de plenaire stemming op 7 februari.

Lees meer

Volledige tekst onderhandelings-resultaat

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat voor de cao Glastuinbouw is vastgesteld.

Lees meer